eSports & Games

Μείωση πωλήσεων και κερδών για τη Nintendo το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους

Μείωση πωλήσεων και κερδών για τη Nintendo το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους
Παρά τις υψηλές επιδόσεις...
Σχετικά Άρθρα

Η Nintendo δημοσίευσε την έκθεση πεπραγμένων της για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους, που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2021. Ναι μεν οι επιδόσεις ήταν υψηλές, όμως οι πωλήσεις και τα κέρδη μειώθηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο ένα χρόνο πριν. Πιο συγκεκριμένα οι πωλήσεις έφτασαν τα $2,94, μειωμένες κατά 10% συγκριτικά με 12 μηνες πριν, ενώ τα καθαρά κέρδη έπεσαν κατά 13%, στα $846 εκ.

Ο βασικός λόγος της πτώσης ήταν το εξαιρετικό πρώτο τρίμηνο της χρονίας που προηγήθηκε, όταν λόγω της καραντίνας εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, οι πωλήσεις video games εκτοξεύτηκαν σε πρωτοφανή επίπεδο, καθοδηγούμενες από την επιτυχία του Animal Crossing: New Horizons, που έφτασε στα χέρια 10.6 εκ. καταναλωτών. Συγκριτικά αναφέρουμε πως το παιχνίδι με τις καλύτερες πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους που διανύουμε ήταν το New Pokémon Snap, με 2,07 εκ. αντίτυπα. Από νέες κυκλοφορίες το ακολούθησαν το Miitopia (1,04 εκ.) και το Mario Golf: Super Rush (1,34 εκ.). Από τίτλους που λανσαρίστηκαν στο παρελθόν, με 1,69 εκ. αντίτυπα επιπλέον, το Mario Kart 8: Deluxe έφτασε σε σύνολο τα 37,08 εκ. και το Animal Crossing: New Horizons έχει ξεπεράσειτα 33,9 εκ.

Την προαναφερθείσα περίοδο πουλήθηκαν παγκοσμίως 45,29 εκ. κόπιες παιχνιδιών του Nintendo Switch, αριθμός μειωμένος κατά 10,2% από έτος σε έτος. Περνώντας στο hardware, πουλήθηκαν 4,45 Nintendo Switch, λιγότερα κατά 21,7% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020. Η μειωση πιστώνεται στην πτώση της δημοφιλίας του Nintendo Switch Lite, ενώ αυξήθηκαν οι πωλήσεις του original μοντέλου. Συνολικά, 89,04 εκ. Nintendo Switch έχουν φτάσει στα χέρια των καταναλωτών από το 2017 που κυκλοφόρησε και ως τις 31 Μαρτίου 2022, η ιαπωνική εταιρεία προβλέπει την πώληση ακόμα 20,5 εκ. συστημάτων.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στις ψηφιακές πωλήσεις της Nintendo που μειώθηκαν σε ποσοστό 24,9% έτος με έτος ($692 εκ.), που αντιστοιχεί στο 46,9% των πωλήσεων της εταιρείας σε software. Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με παιχνίδια για φορητές συσκευές, ναι μεν μειώθηκαν τα συνολικα έσοδα, όμως αυξήθηκαν τα έσοδα από αδειοδότηση δικαιωμάτων χρήσης των IPs της. Συνολικά, οι πωλήσεις του τμήματος άγγιξαν τα $120 εκ.

Νικήτας Καβουκλής
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0