Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Πόλο ανδρών, Ελλάδα - Ουγγαρία 9-6: ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ !!! (video)

Πόλο ανδρών, Ελλάδα - Ουγγαρία 9-6: ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ !!! (video)
Η Εθνική μας ομάδα επικράτησε με 9-6 της Ουγγαρίας, εξασφάλισε το πρώτο της μετάλλιο στο πόλο ανδρών σε Ολυμπιακούς Αγώνες και συνεχίζει τη ξέφρενη πορεία της προς το χρυσό μετάλλιο!
Σχετικά Άρθρα

Με μαεστρικές άμυνες και τον Στέλιο Αργυρόπουλο να είναι «σεληνιασμένος», η Εθνική μας ομάδα πόλο κράτησε τους Ούγγρους στα έξι γκολ, σκόρπισε ρίγος συγκίνησης σε όλους τους Έλληνες και εξασφάλισε ήδη το ασημένιο μετάλλιο, αν και δείχνει έτοιμη για το χρυσό!

Οι Ούγγροι ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι, έχοντας δύο δοκάρια στα τρία πρώτα λεπτά, ωστόσο η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι. Με σπουδαίες άμυνες, ακόμη κι όταν βρέθηκε να παίζει με παίκτη λιγότερο, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Αργυρόπουλο 1’29’’ πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου!

Η Ελλάδα δεν επαναπαύτηκε και με τον Κώστα Γκιουβέτση στο 0’22’’ έγραψε το 2-0, για να μειώσουν οι Μαγιάροι με τον Βάμος, πέντε δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος και διαμορφώσουν το 2-1!


Πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο λεπτό του δευτέρου οκταλέπτου, ο Στέλιος Αργυρόπουλος με υπέροχη κίνηση σκόραρε, κάνοντας το 3-1, ωστόσο η Ουγγαρία απάντησε άμεσα με τον Ζάλαγκι! Οι άμυνες και των δύο πλευρών ήταν πολύ πιεστικές, παρόλα αυτά η Εθνική μας ομάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να αυξήσει το προβάδισμά της τόσο με τον Φουντούλη, όσο και σε μία φάση όπου μπορεί να υπήρξε πέναλτι στον Μουρίκη.


Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και με τη σπουδαία άμυνα λίγα δεύτερα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, παρότι οι Ούγγροι είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα, το σκορ παρέμεινε στο 3-2.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι Ούγγροι ισοφάρισαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι με τον Παστόρ να εκμεταλλεύεται την αποβολή του Φουντούλη, και έγραψαν το 3-3. Ωστόσο ο Αργυρόπουλος ήταν ασταμάτητος! Με το τρίτο του γκολ στα 4'36'' πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου, έβαλε την Εθνική μας ομάδα και πάλι σε θέση οδηγού, για λίγο όπως αποδείχτηκε, καθώς οι Μαγιάροι ισοφάρισαν άμεσα σε 4-4.



Το παιχνίδι είχε τεράστιο πρωταγωνιστή όμως. Ο Αργυρόπουλος κάνοντας το ματς της ζωής του έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ελλάδα με το τέταρτό του γκολ και σημείωσε το 5-4! Με τεράστιες άμυνες κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου, ωστόσο η ομάδα αναγκάστηκε να προχωρήσει χωρίς τον Δερβίση που δέχτηκε την τρίτη του ποινή και τέθηκε οριστικά εκτός.



Στο τελευταίο οκτάλεπτο, οι Ούγγροι μπήκαν με το «δεξί» και κατάφεραν να φέρουν νωρίς το ματς στα ίσια με τον Μάνχρεζ, που έκανε το 5-5, αλλά η ελληνική ψυχή μίλησε ξανά! Με τον μεγάλο αρχηγό, τον Γιάννη Φουντούλη, που πέτυχε το πρώτο του, αλλά τρομερά κρίσιμο γκολ στα 6'11'' πριν τη λήξη του ματς, πήρε εκ νέου προβάδισμα με το σκορ να πηγαίνει στο 6-5!


Η Ελλάδα, όμως, δεν έριξε ρυθμούς! Ήξερε πόσο κοντά βρισκόταν στον μεγάλο τελικό και με τον Άγγελο Βλαχόπουλο, πέντε λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι, έγραψε το 7-5! Οι Ούγγροι απάντησαν άμεσα για το 7-6 με τον Βάργκα, αλλά η Ελλάδα δεν πτοήθηκε! Ο Κώστας Γιουβέτσης εξέθεσε τον Νάγκι με ένα τρομερό σουτ στην κλειστή γωνία για να δώσει ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στην Εθνική μας ομάδα


Αλλά το «κερασάκι» στην τούρτα δεν είχε έρθει ακόμη! Με ένα φοβερό σουτ από την περιφέρεια, ο Δημήτρης Σκουμπάκης σκόραρε για να γράψει το 9-6 ως τελικό σκορ και να φέρει την ομάδα του στο βάθρο και τον μεγάλο τελικό!



Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-2, 5-4, 9-6

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 2, Βλαχόπουλος 1

Ουγγαρία (Μαρτζ): Νάγκι, Ανγκιάλ, Μάνχρεζ, Ζάλαγκι, Βάμος, Χονζνιάσκι, Παστόρ, Γιάνσικ, Έρντελι, Βάργκα, Μεζέι, Χαράι

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0