Football Talk

Αλ Τααβόν - Παναθηναϊκός 1-1: Πρώτο δείγμα θετικό, ντεμπούτο για τον Πέρεθ

Αλ Τααβόν -  Παναθηναϊκός 1-1: Πρώτο δείγμα θετικό, ντεμπούτο για τον Πέρεθ

Το πρώτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους έδωσε ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Αλ Τααβόν από την Σαουδική Αραβία, με το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αναδεικνύεται ισόπαλο με 1-1 στο Χορστ, πραγματοποιώντας μία μεστή εμφάνιση.

Σχετικά Άρθρα

Τα πρώτα του συμπεράσματα από την προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία, είχε την δυνατότητα να «βγάλει» ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, από την φιλική αναμέτρηση της ομάδας του, στο Χορστ, απέναντι στην Αλ Τααβόν, με τους «πρασίνους» να προηγούνται με τον Χατζηθεοδωρίδη, να ισοφαρίζονται άμεσα και να μην κατορθώνουν να επικρατήσουν, παρά το πολύ καλό τους δεύτερο ημίχρονο.

Πρώτο ημίχρονο με ευκαιρίες, και δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών

Αναλυτικότερα, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δραστήρια την αναμέτρηση, επιχείρησε να πιέσει ψηλά, ενώ απώλεσε την μεγαλύτερη του στιγμή στο 5ο λεπτό, με την κεφαλιά του Βέλεθ να καταλήγει εκτός εστίας, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες.

Όπως αναμενόταν όμως, αν αναλογιστεί κανείς τον βαθμό ετοιμότητας των δύο ομάδων, η Αλ Τααβόν, με την συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου, έδειξε να προσαρμόζεται καλύτερα στις συνθήκες του φιλικού, να παίρνει τα ηνία και να δημιουργεί ζητήματα, κυρίως από την αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού, με τον Χατζηθεοδωρίδη να δέχεται τις παρατηρήσεις του προπονητή του.

Παρόλα αυτά, αυτός ήταν που έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης, ύστερα από εξαιρετική έμπνευση του Μακέντα, ο οποίος τροφοδότησε με τακουνάκι τον Έλληνα ακραίο οπισθοφύλακα, στην «πλάτη» της άμυνας τη Άλ Τααβόν.

Η απάντηση των Σαουδαράβων όμως ήταν άμεση, καθώς εκμεταλλεύτηκαν μία «στημένη φάση», ισοφάρισαν με τον πανύψηλο Ταβάμπα και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στην απόλυτη ισορροπία (1-1).

Απέδωσαν οι αλλαγές, βελτιωμένος ο Παναθηναϊκός του δεύτερου μέρους

Αρκετές ήταν οι αλλαγές που έκανε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην ανάπαυλα του πρώτου μέρους, με τους Πέρες, Χουάνκαρ, Ενμπαγκοτό, Αθανασακόπουλο, Ιωαννίδη και Καμπετσή να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο και να βελτιώνουν αισθητά την εικόνα των «πρασίνων».

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός σταθεροποίησε την απόδοσή του, πρόσθεσε φαντασία στο παιχνίδι του και απείλησε δις με τους Ενμπαγκοτό και Ιωαννίδη (δοκάρι), δίχως όμως να κατορθώνει να βρει δίχτυα.

Ο χρόνος κυλούσε, ο ρυθμός όλο ένα και μειωνόταν, και ο Παναθηναϊκός μοιραάια αρκέστηκε στον έλεγχο της αναμέτρησης, ολοκληρώνοντας στην ισοπαλία του την πρώτη του ανεπίσημη υποχρέωση, και βλέποντας τον Πέρεθ να φοράει για πρώτη φορά τα «πράσινα». Το επόμενο φιλικό της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Ολλανδία, είναι απέναντι στην Αλκμάαρ, σε ένα δυσκολότερο "τεστ" που θα προσφέρεται για περισσότερα συμπεράσματα.

Αρχικές ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός: Διουδης, Χατζηθεοδωρίδης, Ρόμπι, Βελεθ, Κωτσιρας, Μαουρισιο, Αλεξανδροπουλος, Σαβιερ, Βιγιαφανιες, Καρλιτος, Μακεντα

Αλ Τααβόν: Κάσιο, Γιαζίντ, Νταβαμπά, Σάντρο, Νουά, Μποζμπάν, Κάντιχ, Σμουχάν, Φαιτόντ, Γιάγκο, Αμίσι

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0