Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο τελευταίος χορός των Ισπανών

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο τελευταίος χορός των Ισπανών
Πάου, Μαρκ, Σέρχιο, Τσάτσο και Ρούντι θα χορέψουν μαζί για μία τελευταία φορά με στόχο ένα ακόμα Ολυμπιακό μετάλλιο.
Σχετικά Άρθρα

Ο τελευταίος χορός.The last dance (όχι του Jordan). El ultimo baile, όπως θα έλεγαν και οι Ισπανοί.

 

Μετά από αναβολή ενός ολόκληρου έτους, λόγω της πανδημίας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο βρίσκονται ante portas και θα αποτελέσουν σταθμό στην καριέρα χιλιάδων αθλητών. Για κάποιους εξ'αυτών ίσως αποτελέσουν τον τερματικό.

 

Πάου Γκασόλ, Μαρκ Γκασόλ, Σέρχιο Γιούλ, Ρούντι Φερνάντεθ και Σέρχιο Ροντρίγκεθ θα βρεθούν στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη για τελευταία φορά (;) και θα κάνουν ότι περνάει από τα χέρια τους για να φέρουν μια ακόμα διάκριση για την Εθνική Ισπανίας, η οποία πάει στο Τόκιο ως πρωταθλήτρια κόσμου (2019).

 

Για τον 41χρονο πλέον Πάου, αυτή θα είναι 5η συνεχόμενη Ολυμπιάδα! Μάλιστα, η παράταση που πήρε η διοργάνωση λειτούργησε ευνοϊκά για τον πολύπειρο φόργουορντ/σέντερ που κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να επιστρέψει στο πρώτο μπασκετικό του σπίτι, τη Μπαρτσελόνα, μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, για να βρει αγωνιστικό ρυθμό και ρίξει όπως εκείνος επιθυμεί τους τίτλους τέλους.

 

Στην πρώτη του Ολυμπιάδα, το 2004 στην Αθήνα, ο Πάου ήταν ο πρώτος σκόρερ σε ολόκληρο του τουρνουά, πετυχαίνοντας 157 πόντους σε 7 παιχνίδια (22.4 μ.ό), ωστόσο, η επίδοσή του δε συνδυάστηκε με κάποιο μετάλλιο. Το 2008 στο Πεκίνο και το 2012 στο Λονδίνο, οι Ισπανοί κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο. Μάλιστα, το 2012, ο Πάου ήταν ο σημαιοφόρος της Ισπανίας στην τελετή έναρξης, αντικαθιστώντας τον τραυματία Ράφαελ Ναδάλ, στον οποίο είχε αρχικά ανατεθεί αυτή η τιμή. Το 2016 στο Ρίο η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο.

 

Ο κατά πέντε χρόνια μικρότερος αδερφός του Πάου, ο 36χρονος Μάρκ, αποτέλεσε μέλος των Ολυμπιακών επιτυχιών της «φούριας ρόχας» το 2008 και το 2012, ωστόσο, το 2016 δεν κατάφερε να δώσει το «παρών» στο Ρίο, αφού μερικούς μήνες νωρίτερα είχε σπάσει το πόδι του. Μετά από σχεδόν 10 χρόνια σε Ολυμπιάδα, θα είναι σίγουρα «πεινασμένος» για διάκριση.

 

Ο 34χρονος Σέρχιο Γιούλ και ο 35χρονος Σέρχιο Ροντρίγκεθ έχουν στο παλμαρέ τους το ασημένιο μετάλλιο του 2012 και το χάλκινο του 2016. Αμφότεροι θα ήθελαν ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο για να ολοκληρώσουν τη συλλογή τους, προτού κρεμάσουν τα μπασκετικά τους παπούτσια.

 

Ο 36χρονος Ρούντι Φερνάντεθ αποτελεί πιστό στρατιώτη της «φούριας ρόχας» και υπάγεται στην ίδια κατηγορία με τον Πάου, μετρώντας ήδη τέσσερις παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

 

Όπως όλα δείχνουν αυτή θα είναι η τελευταία συνύπαρξη των παραπάνω σε μεγάλη διοργάνωση με τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας και σίγουρα θα προσπαθήσουν να την κάνουν ξεχωριστή. Εμείς απλά περιμένουμε να τους θαυμάσουμε. 

Βασιλική Καραμούζα 


www.bnsports.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0