Πρόσωπα

Λιβάι Γκαρσία: Μήπως επί Μιλόγεβιτς αλλάζει η φιλοσοφία του «κουβαλητή» στην ΑΕΚ;

Λιβάι Γκαρσία: Μήπως επί Μιλόγεβιτς αλλάζει η φιλοσοφία του «κουβαλητή» στην ΑΕΚ;
Ο εξτρέμ της «Ένωσης» έχει φορτωθεί περισσότερο βάρος από αυτό που του επιτρέπει ο οργανισμός του, γεγονός που επιφέρει προβλήματα στον ίδιο και την ομάδα.
Η «πανδημία» των τραυματισμών στην ΑΕΚ είναι κάτι το οποίο γνωρίζει πολύ καλά τόσο η ομάδα, όσο και ο φίλαθλος κόσμος. Φυσικά το βάρος του κάθε προβλήματος εξαρτάται από το μέγεθός του, την περίοδο κατά την οποία εμφανίζεται και – εννοείται – τον παίκτη.

Ένας από τους ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» που έχει μάθει να κουβαλάει αυτό το βαρύ φορτίο στις πλάτες του, είναι ο Λιβάι Γκαρσία. Ο 23χρονος «άγχωσε» για ακόμη μία φορά το τεχνικό επιτελείο με τις ενοχλήσεις που ένιωσε στο τελευταίο φιλικό της προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους, κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ (09/07).

Όπως φάνηκε από τις εξετάσεις του, εν τέλει ο εξτρέμ από Τρινιντάντ και Τομπάγκο δεν έχει υποστεί απολύτως καμία ζημιά και το θέμα ήταν παροδικό. Όμως ακόμη κι έτσι, η ΑΕΚ σίγουρα «ταρακουνήθηκε» για ακόμη μία φορά.

Ο Γκαρσία έφτασε στην «Ένωση» προερχόμενος ήδη από μία θλάση, ενώ νέοι τραυματισμοί δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο 23χρονος απουσίασε από τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της ομάδας στους περσινούς ομίλους του Europa League και, φυσικά, σ’ αυτά του πρωταθλήματος εκείνης της περιόδου.

03-07-2021 Voetbal PSV v RWD Molenbeek EindhovenGILZERIJEN, NETHERLANDS - JULY 6: Levi Garcia of AEK Athens lays on the ground injured during the friendly match between Royal Antwerp FC and AEK Athene at Sportpark Verhoven on July 6, 2021 in Gilzerijen, Netherlands (Photo by Jeroen Meeuwsen/Orange Pictures)

Από την άλλη στα ματς που συμμετείχε κανονικά, θα μπορούσε κανείς να πει πως βάσταγε όλο το φορτίο της ομάδας πάνω του. Αιτία γι’ αυτό στάθηκαν οι πολλές υποσχέσεις που έδωσε με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις από την αρχή της θητείας του, σε συνδυασμό με την έλλειψη παικτών της «Ένωσης» στα φτερά.

Σε κάθε αγωνιστική που έβλεπαν τον νεαρό εξτρέμ να αισθάνεται ενοχλήσεις, οι άνθρωποι της ομάδας ήταν με… την ψυχή στο στόμα και τον φόβο κάποιου επικείμενου τραυματισμού. Όλοι οι παίκτες έχουν όμως το ταβάνι τους.

Ναι, είναι λογικό σε κάποιους να πέφτει περισσότερο βάρος, όμως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη… Είναι κομβικό να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες και σε άλλους ποδοσφαιριστές, όπως ο Αλμπάνης ή ο Μαχαίρας, τόσο για να αναδειχθούν οι ίδιοι όσο και για να ξεκουραστεί ο Γκαρσία. Ακόμη τα πλάνα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν έχουν πλήρως αποκαλυφθεί όμως τα πρώτα δείγματα δείχνουν πως η φιλοσοφία που επικρατούσε πέρσι, έχει αλλάξει.

Το μόνο σίγουρο είναι πως μέχρι στιγμής στα φιλικά, ο αγωνιστικός χρόνος στα άκρα έχει μοιραστεί από τον Σέρβο τεχνικό, με όλους τους παίκτες να έχουν πάρει λεπτά συμμετοχής. Αν συνεχιστεί αυτό και κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο, από τη μία ο εύθραυστος οργανισμός του Γκαρσία θα έχει περισσότερες αντοχές ενώ από την άλλη οι υπόλοιποι θα μπορέσουν να αναδειχθούν περισσότερο.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0