Football Talk

Φέγενορντ- ΑΕΚ 3-1: Τα λάθη της άμυνας την «πλήγωσαν»!

Φέγενορντ- ΑΕΚ 3-1: Τα λάθη της άμυνας την «πλήγωσαν»!
Η ΑΕΚ στο δεύτερο φιλικό στην Ολλανδία, έχασε από τη Φέγενορντ 3-1 και προβλημάτισε με την άμυνά της!

Η ΑΕΚ με τον άερα της πρώτης νίκης, στο άτυπο ντεμπούτο του Βλάνταν Μιλόγεβιτς,  κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Φέγενορντ στο 2ο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους. Κατόρθωσε να προηγηθεί με γκολ του Τάνκοβιτς, αλλά «υπέκυψε» στην πίεση του αντιπάλου της.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τη Φέγενορντ να έχει την κατοχή και την ΑΕΚ να πιέζει ψηλά. Στο 6ο λεπτό ο Μπάνις θα σκοράρει, ωστόσο το γκολ δεν θα μετρήσει με τον διαιτητή να επιδεικνύει σπρώξιμο του επιθετικού της Φέγενορντ πάνω στον Τσιντώτα.

Ένα λεπτό αργότερα, σε φάση διαρκείας μπροστά το τέρμα της «Ένωσης», ο Μπακάκης απομάκρυνε με το κεφάλι πάνω στη γραμμή, ενώ η μπάλα βρήκε και το οριζόντιο δοκάρι.

Το αρχικό 10λεπτο για τους «κιτρινόμαυρους» αρκέστηκε στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, ψάχνοντας στιγμές αιφνιδιασμού. Στην πρώτη, ουσιαστικά, φάση της ΑΕΚ ο Τάνκοβιτς σε μία όμορφη ατομική ενέργεια, πίεσε και έκλεψε στη μεσαία γραμμή, έκανε κούρσα από δεξιά και με δεξί σουτ στην αριστερή πλευρά του Μπίλοου, έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Παρόλα αυτά, οι Ολλανδοί μέσα σε ένα δεκάλεπτο βρήκαν τον τρόπο να ανατρέψουν ολοκληρωτικά την κατάσταση. Μια βαθιά μπαλιά στο 29ο λεπτό, είχε αποδέκτη τον Λίνσεν, ο οποίος βρήκε δίχτυα, αφού νίκησε τον Τσιντώτα με κρεμαστό σουτ (1-1).

Στο 32’ ένα ακόμη κενό στην άμυνα της ΑΕΚ θα φέρει το 2-1 για τους Ολλανδούς. Ο Σινίστερα τροφοδότησε τον Μπάνις στο κέντρο της περιοχής, ο οποίος πλάσαρε με σχετική ευκολία.

Προς το τέλος του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 38ο λεπτό, η Φέγενορντ εκμεταλλεύεται το λάθος του Λάτσι, κλέβει τη μπάλα και γράφει το 3-1 με πλασέ από τον Σινίστερα.

Η επιστροφή των ομάδων από την ανάπαυλα, είχε στο χορτάρι παρόμοιο σκηνικό με τη δεύτερη πράξη του πρώτου μέρους, με τον ολλανδικό σύλλογο να «πατάει» καλύτερα. Στο 49ο λεπτό η Φέγενορντ θα μπει ξανά απειλητικά στην περιοχή της ΑΕΚ, με τον Νεντελτσιάρου να απομακρύνει τελικά σε κόρνερ.

Στις προσπάθειές της για αντεπίθεση, η «Ένωση» μέτρησε διπλή ευκαιρία με τον Καρίμ Ανσφαριφάρντ μέσα σε 2 λεπτά (51’+52’). Η πρώτη έληξε…άδοξα, αφού ο Ιρανός επιθετικός δεν είχε καλή επαφή με την μπάλα, ενώ η δεύτερη προήλθε από λάθος της αντίπαλης άμυνας, με τον τερματοφύλακα να μπλοκάρει.

Οι αρκετές αλλαγές που πραγματοποίησαν και οι δύο ομάδες σε μικρό διάστημα, έριξαν αρκετά τον ρυθμό του παιχνιδιού. Στο 70ο λεπτό, ο Τσιντώτας θα κάνει αβίαστο λάθος, ωστόσο ο Ραντόνια αντέδρασε άμεσα και αποσόβησε τον κίνδυνο ενός 4ου γκολ.

Ο Χριστόπουλος, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του, επιχείρησε ένα σουτ, το οποίο ήταν αδύναμο και δεν απείλησε τον Μπίλοου. Το υπόλοιπο του παιχνιδιού ήταν διαδικαστικό, με την ΑΕΚ να γνωρίζει την ήττα από τη Φέγενορντ. Επόμενοι αντίπαλοι στα φιλικά, θα είναι η Άντβερπ την Τρίτη (6/7) και η Κλαμπ Μπριζ την Παρασκευή (9/7).

Φέγενορντ (Άρνε Σλοτ): Μπίλοου, Πέντερσεν, Σένεσι, Μαλάσια, Ντίμερς, Φερ, Τιλ, Τόρνστρα, Σινίστερα, Λίνσεν, Μπάνις

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Τσιντώτας, Μιτάι (67’ Ραντόνια), Λάτσι (40’ Λόπες), Νεντελτσιάρου, Μπακάκης (67’ Νταντσένκο), Σάκχοφ (46’ Λιβάι Γκαρσία), Γαλανόπουλος (76’ Χριστόπουλος), Σιμάνσκι (67’ Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος (76’ Ρουκουνάκης), Τάνκοβιτς, Ανσαριφάρντ (55’ Κοσίδης)

 Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0