eSports & Games

$648,8 ξοδέψαν οι καταναλωτές στις Η.Π.Α. σε αγορές sports games για φορητές συσκευές το περασμένο έτος

$648,8 ξοδέψαν οι καταναλωτές στις Η.Π.Α. σε αγορές sports games για φορητές συσκευές το περασμένο έτος

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το Golf Clash.

Οι κάτοικοι των Η.Π.Α. ξοδεύουν όλο και περισσότερα χρήματα σε αγορές sports games για φορητές συσκευές. Σύμφωνα με μελέτη της Sensor Tower, τους τελευταίους 12 μήνες, η σχετική δαπάνη ανήλθε στα $648,8 εκ. ποσό αρκετά υψηλό, λόγω της πανδημίας του COVID-19 και της συνεχιζόμενης καραντίνας σε πολλές περιοχές. Επιπλέον, τα έσοδα της συγκεκριμένης αγοράς τον Μάιο και τον Ιούνιο, εκτιμάται πως έχουν καταγράψει άνοδο της τάξης του 19%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το ένα πέμπτο από το παραπάνω ποσό προέρχεται από το Golf Clash της Playdemic, για το οποίο οι παίκτες ξόδεψαν $132,8 εκ. Τα επόμενα δύο παιχνίδια που προσελκύουν την προτίμηση των καταναλωτών είναι το 8 Ball Pool της Miniclip 8 και το Fishing Clash της Ten Square Games.

Από άποψη downloads, προηγείται το 8 Ball Pool με 9,4 εκ, ακολουθούμενο από το Madden NFL 21 Mobile της Electronic Arts και το Basketball Arena της Masomo, που ανήκει στην Miniclip. Συνολικά, τα sports games συγκέντρωσαν 129,3 εκ. downloads, νούμερο που είναι μειωμένο κατά 16,3% σε σύγκριση με ένα έτος πριν.

Από πλευράς τους, οι εταιρείες συνεχίζουν να επενδύουν στην αγορά των παιχνιδιών για φορητές συσκευές. Πρόσφατα, η Electronic Arts αγόρασε την Playdemic που ανήκε στην WarnerMedia, έναντι ενός ποσού που αγγίζει τα $1,4 δισ. Πρόκειται για την τέταρτη σημαντική εξαγορά από πλευράς EA τους τελευταίους έξι μήνες, μετά τη συμφωνία με την Codemasters, την Glu Mobile αλλά και την προσθήκη της Metalhead Software, developer του Super Mega Baseball τον Μάιο.

H Playdemic αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στην προσπάθεια της EA να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο στη βιομηχανία του mobile gaming. Επιπλέον, όταν εκπρόσωπος του publisher ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο απολύσεων στην Playdemic, τόνισε πως δεν υπάρχουν πλάνα για αλλαγές. «Η Playdemic διαθέτει μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία και δουλεύουν μαζί από το 2014, έχοντας τεχνογνωσία σε τίτλους για φορητές συσκευές και στον σχεδιασμό αθλητικών παιχνιδιών, οπότε αναμένουμε με ενθουσιασμό το πότε θα ξεκινήσει η συνεργασία μαζί τους, μέσω της οποίας θα αποκτήσουμε πρόσβαση σε όσα γνωρίζουν», συμπλήρωσε.

Νικήτας Καβουκλής

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0