Καρώ Σημαία

Formula 1: Pole position για Λεκλέρ στο Μονακό, αλλά με πολλά ερωτηματικά!

Formula 1: Pole position για Λεκλέρ στο Μονακό, αλλά με πολλά ερωτηματικά!
Σε μία απίστευτη διαδικασία, ο Σαρλ Λεκλέρ πήρε την pole position στον αγώνα της πατρίδας του, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα τράκαρε το μονοθέσιο του.
Σχετικά Άρθρα


Οι κατατακτήρτιες ξεκίνησαν με 19 μονοθέσια, καθώς ο Μικ Σουμάχερ τράκαρε στο τέλος των τρίτων ελεύθερων δοκιμών, με τους μηχανικούς της Haas να μην προλαβαίνουν να επιδιορθώσουν τις ζημιές στην VF-21 του Γερμανού.

Απογοήτευση για Αλόνσο και Τσουνόντα στο Πριγκιπάτο

Στο Q1 η Alfa Romeo ήταν η ευχάριστη έκπληξη, με τους Κίμι Ραϊκόνεν και Αντόνιο Τζιοβινάτσι να περνούν εύκολα στο Q2. Από την άλλη, εκτός έμεινε ως 19ος ο Νικίτα Μαζέπιν, ο οποίος «μαζεύει» χιλιόμετρα ενόψει του αγώνα της Κυριακής (23/5). Ο Νίκολας Λατίφι με την Williams ακολούθησαν στην 18η θέση, ενώ δυσάρεστη έκπληξη ήταν η εμφάνιση του Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Ισπανός στην επιστροφή του στο Μονακό έμεινε στα «ρηχά», τερματίζοντας στην 17η θέση, την ώρα που ο Εστέμπαν Οκόν βρέθηκε στην δεκάδα. Τέλος, οριακά εκτός Q2 έμεινε και ο Γιούκι Τσουνόντα, με τον Ιάπωνα να είναι κατά 0.018 (!) πιο αργός από τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Απογοήτευση για McLaren και Aston Martin

Στο Q2 ο Ferrari και Red Bull εξασφάλισαν γρήγορα θέση στην δεκάδα, ενώ εισιτήριο για το Q3 πήταν και οι Τζιοβινάτσι με την Alfa Romeo και Φέτελ με την Aston Martin. Στην 15η θέση έμεινε η Williams του Τζορτζ Ράσελ, με τον Βρετανό να μπαίνει για άλλη μία φορά στο Q2, ενώ την 14η θέση κατέλαβε ο Ραϊκόνεν.

Προβληματικός ο ρυθμός των Λανς Στρολ και Ντάνιελ Ρικιάρντο, που έμειναν αντίστοιχα στην 12η και 11η θέση. Ικανοποιητική ήταν για άλλη μία φορά η εμφάνιση και του Οκόν, με τον Γάλλο να εκκινεί την Κυριακή από την 11η θέση με την Alpine.

«Μάχη» για γερά... νεύρα για την pole position

Σε ένα απίστευτο Q3, Φερστάπεν, Λεκλέρ, Σάινθ και Μπότας ήταν ζωντανοί στην μάχη της pole. Ο Μονεγάσκος ήταν αυτός που έκανε τελικά τον ταχύτερο χρόνο με 1:10.346, με τους υπόλοιπους να ακολουθούν προς το τέλος της διαδικασίας σε γρήγορο γύρο. Όλα όμως άλλαξαν όταν ο Λεκλέρ πέρασε άσχημα από την Ταμπάκ, με το μονοθέσιο να βρίσκει στο κερμπ, να χάνει τον έλεγχο και να χτυπά στις μπαριέρες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγει κόκκινη σημαία και να διακοπεί το Q3 (!), με τον Μονεγάσκο να είναι poleman. Ωστόσο τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο, καθώς μένει να φανεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί η εμπρός δεξιά ανάρτηση, καθώς σε περίπτωση που χρειαστεί εκτεταμένη αλλαγή κομματιών, τότε πρόκειται για παραβίαση του parc ferme, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ποινή θέσεων.

Δεύτερος ήταν ο Φερστάπεν όταν έληξε η διαδικασία (1:10.576), με τον Μπότας να συμπληρώνει την τριάδα (1:10.601). Από τους άτυχους της υπόθεσης ήταν ο Σάινθ, με τον Ισπανό να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά να περιορίζεται στην 4η θέση (1:10.611). Ο Λάντο Νόρις αντιμετώπισε πρόβλημα με την McLaren και δεν έκανε ποτέ την τελευταία του προσπάθεια, καταλαμβάνοντας την 5η θέση (1:10.620).

Επιστροφή στις υψηλές «πτήσεις» για τον Πιερ Γκασλί, με τον Γάλλο πιλότο της Alpha Tauri να τερματίζει 6ος (1:10.900). Κακό απόγευμα για τον Λιούις Χάμιλτον, με τον Βρετανό να μην βρίσκει ποτέ ρυθμό και να μένει 7ος (1:11.095), ενώ ικανοποιημένος έμεινε με την 8η θέση ο Φέτελ (1:11.419). Στα «ρηχά» και ο Σέρχιο Πέρεζ, με τον Μεξικανό της Red Bull να μένει στην θέση (1:11.573), ενώ την δεκάδα συμπληρώνει ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι (1:11.779).

Αυτή ήταν η πρώτη pole position φέτος για την Ferrari και τον Λεκλέρ, με την τελευταία για την Scuderia να είναι στο Grand Prix του Μεξικό το 2019, πάλι από τον Μονεγάσκο. Παράλληλα είναι η πρώτη pole της Ferrari στο Πριγκιπάτο, από το 2017 και τον Κίμι Ραϊκόνεν.

F1_Monaco1.jpg

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0