Πρόσωπα

Βεατρίκη Σαρρή: Μία Ελληνίδα σκοράρει στην Premier League

Βεατρίκη Σαρρή: Μία Ελληνίδα σκοράρει στην Premier League
Από τους Νέους Χανίων, η Ελληνίδα επιθετικός πλέον γράφει την δική της ξεχωριστή ιστορία με την Μπέρμιγχαμ.
Στην ηλικία των 7 ετών είχε την πρώτη της επαφή με το ποδόσφαιρο, όταν και γράφτηκε στην ακαδημία των Νέων Χανίων. Από την αρχή έδειξε πως ξεχωρίζει και πως το ταλέντο της μπορεί να την πάει μακριά. Στα 12 της είχε να διαλέξει ανάμεσα στο ποδόσφαιρο και στον στίβο, όπως φαίνεται έκανε την σωστή επιλογή Το μετακόμισε στην Αγγλία, συνδυάζοντας έτσι σπουδές και ποδόσφαιρο, με το γεγονός πως η μητέρα της ήταν Αγγλίδα να την βοηθά.

Στάθηκε δύο φορές άτυχη, αλλά δεν το έβαλε κάτω

Η 23χρονη υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού τον Ιανουάριο του 2016 και ταξίδεψε κατά την διάρκεια της αποθεραπείας της στην Αγγλία, για να αγωνιστεί στην γυναικεία ομάδα της Λιντς. Εκεί πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν, στην οποία πέτυχε 17 γκολ σε συνολικά 21 συμμετοχές.Τον Ιούλιο πήρε μεταγραφή για την Φάιλντ, η οποία αγωνιζόταν στην 3η κατηγορία του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Αγγλία.

Sarri2.jpg

Η ίδια πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις για 3 αγώνες, πετυχαίνοντας ωστόσο τρία γκολ, προτού υποστεί για δεύτερη φορά, στα 19 της χρόνια, ζημιά στον χιαστό και χρειαστεί να μείνει εκτός για όλη την σεζόν. Μετά το τέλος της αποθεραπείας της, προέκυψε η πρόταση της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Χρειάστηκε πρώτα να περάσει δοκιμαστικά στον σύλλογο, ωστόσο υπέγραψε συμβόλαιο τον Ιανουάριο του 2019.

Η μεγάλη ευκαιρία και η επανένωση με την Γουόρντ

Στο Σέφιλντ η Σαρρή βρήκε αγωνιστικό ρυθμό και απέφυγε τους τραυματισμούς, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις στην δεύτερη κατηγορία. Τον Ιανουάριο του 2021 έλαβε πρόταση από ομάδα της πρώτης κατηγορίας, με την Μπέρμιγχαμ να έχει εκφράσει το ενδιαφέρον. Στο «τιμόνι» του συλλόγου βρισκόταν η Κάρλα Γουόρντ, με την οποία η Σαρρή είχε συνεργαστεί και στην ομάδα της Σέφιλντ. Τελικά οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια, με την Σαρρή να υπογράφει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας, μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Sarri3.jpg

Το αργοπορημένο και «γλυκό» ντεμπούτο

Όταν έφτασε στην Μπέρμιγχαμ το ντεμπούτο της άργησε, καθώς ένας νέος τραυματισμός την κράτησε εκτός για περίπου 2,5 μήνες. Η πολυπόθητη στιγμή ήρθε στις 18 Απριλίου και απέναντι Στην Κόβεντρι Γιουνάιτεντ. Η διεθνής επιθετικός πήρε το βάπτισμα του πυρός στην κορυφαία κατηγορία του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Αγγλία, παίρνοντας φανέλα βασικού από την Γουόρντ. Στο ντεμπούτο της αγωνίστηκε για 86 λεπτά, πριν γίνει αλλαγή από την Χάιντι Λόγκαν, με την Μπέρμιγχαμ να επικρατεί με τον επιβλητικό 5-1. Με αυτή την συμμετοχή έγινε η πρώτη Ελληνίδα η οποία αγωνίζεται στην FA Women’s Super League.

«Μίλησε» στο πιο κρίσιμο σημείο

Μπέρμιγχαμ και Άστον Βίλα έρχονταν αντιμέτωπες στις 29 Απριλίου, με τους δύο συλλόγους να παλεύουν για την παραμονή στην πρώτη κατηγορία. Οι «βίλανς» είχαν συγκεντρώσει σε 19 αγώνες 13 βαθμούς, μόλις έναν περισσότερο από την ουραγό και υποψήφια για υποβιβασμό, Μπρίστολ Σίτι και Μπέρμιγχαμ.

Sarri4.jpg

Το τοπικό ντέρμπι δεν είχε μόνο βαθμολογική σημασία, αλλά ήταν και θέμα γοήτρου. Η Ελληνίδα βρέθηκε στον πάγκο, με την Γκρέγκορι να δίνει το προβάδισμα στην Βίλα στο 28’ για το 1-0. Τελικά η Γουόρντ έριξε την Σαρρή στον αγώνα στο 56’, στην θέση της Κέλι. Στο 96’ και με όλα να μοιάζουν να έχουν κριθεί, η Σαρρή εκτελούσε από πλάγια θέση στα δεξιά φάουλ για την Μπέρμιγχαμ.

Η άμυνα και η τερματοφύλακας της Βίλα δεν υπολόγισαν σωστά την τροχιά της μπάλας, η οποία κατέληξε στην δεξιά πλευρά της εστίας για το 1-1. Με αυτό τον τρόπο, η Ελληνίδα επιθετικός άνοιξε λογαριασμό στην Αγγλία, ενώ έγινε και η πρώτη Ελληνίδα που σκοράρει στην WSL. Αυτή η νίκη έδωσε τεράστια βαθμολογική «ανάσα» στην ομάδα της, η οποία ανέβηκε στην 9η θέση με 15 βαθμούς.

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0