eSports & Games

Τα έσοδα των εταιρειών από τα video games προκαλούν «ίλιγγο»

Τα έσοδα των εταιρειών από τα video games προκαλούν «ίλιγγο»

Πολλές εταιρείες video games έχουν εξελιχθεί σε παγκόσμιους κολοσσούς με «τζίρο» που θα ζήλευαν μέχρι και ολόκληρες χώρες. Το καταναλωτικό κοινό δεν μένει ανεπηρέαστο από τις νέες τεχνολογίες που «εισβάλουν» στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και επιλέγει να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του διασκεδάζοντας με ένα τηλεχειριστήριο.   

Τα video games εξελίσσονται συνεχώς και χρόνο με τον χρόνο μπαίνουν όλο και περισσότερο στις ζωές μικρών και μεγάλων. Ποιες όμως είναι οι καλύτερες  gaming εταιρείες για το 2023 και ποια είναι τα έσοδα τους;


Νο 7
Epic Games

Η εταιρία Epic Games λειτουργεί από το μακρινό 1991 και έχει τις βάσεις της στην Αμερική και συγκεκριμένα στην Βόρεια Καρολίνα. Με συνολικά έσοδα ύψους 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ την βρίσκουμε στην 7η θέση της σχετικής λίστας. Με τους σπουδαιότερους τίτλους της εταιρείες  να είναι το Rocket league, το Hitman-3 και σαφώς το πιο γνωστό από όλα Fortnite που έχει δημιουργήσει έναν κανονικό «χαμό» τα τελευταία χρόνια.

Home - Epic Games


Νο 6
Electronic Arts

Η γνωστή σε όλους ΕΑ βρίσκεται στην 6η θέση και για τους λάτρεις των αθλημάτων δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Η εταιρεία διαθέτει στην κατοχή της πασίγνωστους τίτλους όπως το FIFA για το ποδόσφαιρο, το NBA για το μπάσκετ ακόμη και το NHL για το χόκεϊ. Βέβαια η Electronic Arts κατέχει και άλλα σπουδαία παιχνίδια που έχουν γράψει την δική τους ιστορία όπως το Need For Speed, το Apex Legends και το Battlefield. Με τα έσοδα της να φτάνουν τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ βρίσκεται δικαίως στην 6η θέση.

Electronic Arts : tout savoir sur l'histoire de l'éditeur de FIFA et des  Sims

Νο 5 Activision and Blizzard Entertainment

Το Call Of Duty είναι ένα παιχνίδι που έχει γράψει το όνομα του με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία παραπάνω από μία φορές. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές στο παιχνίδι που βγαίνουν ανά σειρά ετών με μερικές από αυτές να σπάνε συνεχόμενα ρεκόρ πωλήσεων και να μονοπωλούν σε βραβεύσεις. Η Activision και η Blizzard ήταν στο παρελθόν δύο διαφορετικές εταιρείες όπου από το 2008 έχουν ενωθεί σε μία. Τα έσοδα της εταιρίας ακούμπησαν τα 7,4 δισεκατομμύρια ευρώ.


Activision Blizzard - ATVI — Global Brands Matter

Νο 4 Nintendo

Με τα έσοδα της Nintendo να φτάνουν τα 13,8 δισεκατομμύρια καταλαβαίνουμε πως όσο φτάνουμε στην κορυφή τόσο τα νούμερα «ξεφεύγουν». Η Ιαπωνική εταιρεία είναι η πιο παλιά gaming εταιρεία στον κόσμο καθώς λειτουργεί από το 1889 όταν και ξεκίνησε πουλώντας τράπουλες, μέχρι να στραφεί κάποια στιγμή στα ηλεκτρονικά. Με διασημότερα παιχνίδια το Legend Of Zelda, τα Pokemon και σαφώς το Super Mario, παρόλα αυτά η εταιρεία καινοτομεί καθώς συνηθίζει να προμηθεύει την αγορά πολλές φορές με καινούργιες κονσόλες με πιο πρόσφατη και άκρως επιτυχημένη το Nintendo switch.   

File:Nintendo.svg - Wikimedia Commons
                 

Νο 3 Tencent

Η Tencent είναι η μόνη εταιρεία από όσες έχουν προαναφερθεί όπου έχει δώσει έμφαση στα παιχνίδια που μπορεί να παίξει κάποιος από το κινητό του με κορυφαίο και ανάρπαστο το PUBG: Mobile. Ενώ επιπλέον έχει στην κατοχή της το Riot Games Studios μία εταιρεία από την οποία δημιουργήθηκε το πασίγνωστο League Of Legends. Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας έφτασαν τα 13,9 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Tencent Games | BAFTA

Νο2 Microsoft

Η Microsoft τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να εστιάζει και στον τομέα του gaming ταυτόχρονα με όλα υπόλοιπα project. Με την δημιουργία του XBOX και με αποκλειστικά παιχνίδια όπως το Halo και το Minecraft. Τα συνολικά έσοδα ξεπερνάνε τα 16 δισεκατομμύρια καταλαμβάνει και την 2η θέση.

microsoft logo icon editorial vector 6892682 Vector Art at Vecteezy

Νο1 SONY

Ο «βασιλιάς» του gaming είναι ένας και ακούει στο όνομα SONY. Με τα νούμερα να φτάνουν το εξωπραγματικό ποσό των 28,2 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν μένουν πολλά περιθώρια για αμφισβήτηση. Με το PlayStation 5 να βγαίνει στην αγορά και να προκαλεί  πάταγο είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς την μεγάλη επιτυχία της SONY. Ενώ επιπλέον στα παιχνίδια που δημιουργεί τα αποτελέσματα είναι εξίσου εντυπωσιακά με πιο πρόσφατο παράδειγμα το God of War: Ragnarok όπου ψηφίστηκε και ως το καλύτερο παιχνίδι της χρονιά για το 2022.


Sony Logo and symbol, meaning, history, PNG, brand

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0