eSports & Games

Στο πλευρό του Βελγίου η Ολλανδία για την απαγόρευση των loot boxes στα video games

Στο πλευρό του Βελγίου η Ολλανδία για την απαγόρευση των loot boxes στα video games
Μεγαλώνει το κίνημα.
Η Ολλανδία ίσως είναι η επόμενη χώρα που θα απαγορεύει τα loot boxes στα video games. Ήδη μια σειρά από πολιτικές παρατάξεις έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για τη θέσπιση νόμου, που θα καταστήσει παράνομες τις τυχαιοποιημένες αγορές εντός παιχνιδιών. Βεβαίως, η όποια έγκριση θα
πρέπει να δοθεί από το κοινοβούλιο της χώρας, όμως αυτό θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο, με δεδομένη την ευρεία στήριξη που υπάρχει.

Αυτό σημαίνει ότι η Ολλανδία θα συνταχθεί με το Βέλγιο στην απαγόρευση των loot boxes. Η κίνηση υποστηρίζει ότι στα video games, τα παιδιά καθοδηγούνται στην πραγματοποίηση microtransactions και τα loot boxes είναι μια μορφή τζόγου Το αποτέλεσμα αυτών των πληρωμών είναι ότι τα παιδιά εθίζονται και μπορούν να δημιουργηθούν προβλήματα στις οικογένειες, με απροσδόκητους λογαριασμούς για αυτές τις συναλλαγές Οι εκκλήσεις από τα ευρωπαϊκά κράτη για την απαγόρευση των loot boxes αυξάνονται διαρκώς, το ίδιο και η πίεση προς τις εταιρείας να τα αφαιρέσουν από δημοφιλή παιχνίδια, όπως το FIFA και το NBA 2K. Τον περασμένο μήνα, 20 οργανισμοί προστασίας καταναλωτών από 18 ευρωπαϊκές χώρες, ζήτησαν από τα αρμόδια όργανα να θεσπίσουν κανονισμούς για τα loot boxes. Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι η απαγόρευση του παραπλανητικού σχεδιασμού στα video games, επιπλέον μέτρα προστασίας ανηλίκων και η πλήρης διαφάνεια στις συναλλαγές. 

Τον Ιούλιο του 2020, κατόπιν υποδείξεων από την κυβέρνηση, η Βουλή των Λόρδων στη Μ. Βρετανία πρότεινε άμεση δράση, προκειμένου τα loot boxes να ενταχθούν στη νομοθεσία που διέπει τον τζόγο. Τον Απρίλιο του 2018, η βελγική επιτροπή που ασχολείται με τυχερά παίγνια, αποφάσισε ότι τα loot boxes, όπως αυτά που πωλούνται στο Ultimate Team mode του FIFA, είναι μορφή τζόγου. Η ίδια επιτροπή προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, προτείνοντας την ποινική δίωξη εναντίον των εταιρειών που συνεχίζουν τέτοιες πωλήσεις στα παιχνίδια τους. Το αποτέλεσμα ήταν η αφαίρεση των loot boxes από τα video games που πωλούνται στο Βέλγιο ή η μη πώληση των συγκεκριμένων τίτλων. Για παράδειγμα, το 2019 η EA ανακοίνωσε ότι διακόπτει την πώληση FIFA Points στη συγκεκριμένη χώρα.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0