eSports & Games

NPD Group: Κατά 19% μειώθηκαν τα έσοδα της αγοράς των video games τον Μάιο στις Η.Π.Α.

NPD Group: Κατά 19% μειώθηκαν τα έσοδα της αγοράς των video games τον Μάιο στις Η.Π.Α.

Λόγω των ελάχιστων νέων κυκλοφοριών.

Τον Μάιο του 2022 σημειώθηκε η χαμηλότερη δαπάνη εκ μέρους των καταναλωτών στις Η.Π.Α. σε αγορές video games και άλλων συναφών προϊόντων. Με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το NPD Group, τα έσοδα της βιομηχανίας του gaming τον μήνα που προηγήθηκε ήταν μειωμένα σε ποσοστό 19% από έτος σε έτος, φτάνοντας τα $3,68 δισ. Μείωση σημειώθηκε και στις πωλήσεις περιεχομένου (στο ίδιο ποσοστό), που περιλαμβάνουν όχι μόνο παιχνίδια, αλλά microtransactions, συνδρομές και έξοδα για υπηρεσίες cloud, με το σχετικό ποσό να ανέρχεται σε $3,33 δισ..

Το Elden Ring επανήλθε στην κορυφή των gaming charts, παγιώνοντας τη θέση του ως το παιχνίδι με τις καλύτερες πωλήσεις από την αρχή του έτους. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Lego Star Wars: The Skywalker Saga, ενώ οι ελάχιστες κυκλοφορίες την περίοδο εκείνη έφεραν στην πρώτη εικοσάδα μόλις έναν νέο τίτλο, το Evil Dead: The Game της Saber Interactive, που έκανε πρεμιέρα στην τέταρτη θέση. Γενικά, οι εναλλαγές στις πρώτες θέσεις των charts ήταν ελάχιστες και οι μόνες σημαντικές ανακατατάξεις έχουν να κάνουν με τα Pokémon Brilliant Diamond και Shining Pearl που από την 45η ανέβηκαν στη 18 θέση και το Elder Scrolls 5: Skyrim, που από 34ο τον Απρίλιο είναι 20ο τον Μάιο.

Στον τομέα των παιχνιδιών για συσκευές iOS και Android, η δαπάνη στο Google Play ήταν σημαντικά μειωμένη, σε ποσοστό 23% από έτος σε έτος, ενώ τα χρήματα που ξόδεψαν οι καταναλωτές στο App Store σημείωσαν πτώση μόλις 2,6%.

Το κομμάτι του hardware δεν ήταν δυνατόν να ξεφύγει από το όλο κλίμα. Κατά 11% μειωμένες οι πωλήσεις του τομέα που έβαλε στα ταμεία των εταιρειών $216 εκ. Για έναν ακόμα μήνα, το Nintendo Switch ήταν η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις, τη στιγμή που τα Xbox Series X και Xbox Series S, έχουν τα περισσότερα έσοδα από την αρχή του 2022. Περνώντας στα περιφερειακά, το ποσοστό της πτώσης ήταν 7% και το σύνολο των εσόδων $131 εκ. Κορυφαίο σε προτιμήσεις το DualShock 4 controller του PlayStation 4.

Η πρώτη δεκάδα των video games τον Μάιο του 2022 στις Η.Π.Α. έχει ως εξής:

1. Elden Ring

2. Lego Star Wars: The Skywalker Saga

3. Nintendo Switch Sports

4. Evil Dead: The Game

5. MLB: The Show 22

6. Kirby and the Forgotten Land

7. Call of Duty: Vanguard

8. Mario Kart 8

9. Gran Turismo 7

10. Pokémon Legends: Arceus

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0