eSports & Games

H Sony κατεβάζει τον πήχη για τις πωλήσεις του PlayStation 5 το τρέχον οικονομικό έτος

H Sony κατεβάζει τον πήχη για τις πωλήσεις του PlayStation 5 το τρέχον οικονομικό έτος

Συνεχίζονται τα προβλήματα διαθεσιμότητας.

Η Sony αναμένει ότι κατά τη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού της έτους θα πουληθούν 18 εκ. PlayStation 5. Ο αριθμός είναι μειωμένος σε σχέση με προηγούμενες προβλέψεις, λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης ημιαγωγών και άλλων σημαντικών εξαρτημάτων.

Τη σχετική δήλωση έκανε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και CFO της Sony, Hiroki Totoki κατά τη διάρκεια ενημέρωσης επενδυτών της εταιρείας, που ακολούθησε την ανακοίνωση των πεπραγμένων της, για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2022. Η προηγούμενη πρόβλεψη ήταν για 22,6 εκ. συστήματα.

«Τα 18 εκ. μονάδες είναι ένας αριθμός για τον οποίο θεωρούμε ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε εξαρτήματα. Είναι όμως κάτω από τη ζήτηση για τη νεότερη κονσόλα PlayStation», είπε ο Totoki.

«Γνωρίζουμε πως πρέπει να διαχειριστούμε τις παραγγελίες των εξαρτημάτων, όμως στο μέλλον, αν χειροτερέψει η κατάσταση με την πανδημία στην Κίνα και επεκταθούν τα lockdowns, τότε το ρίσκο αυξάνεται».

«Παρόλα αυτά, αυτό δεν θα συμβεί σε μία στιγμή. Οπότε πρέπει να βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα».

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο δωδεκάμηνο, οι πωλήσεις του PlayStation αυξήθηκαν σε μικρό βαθμό, φτάνοντας τα $20,7 δισ. με 11,5 εκ. PlayStation να φτάνουν στα χέρια των καταναλωτών και το σύνολό τους να πλησιάζει τα 20 εκ.

Ο Totoki αναφέρθηκε επίσης στην ανανέωση του PlayStation Plus και στη μείωση των συνδρομητών της υπηρεσίας.

Το τρίμηνο Ιανουάριος- Μάρτιος 2022, το PlayStation Plus είχε 47,4 ενεργούς χρήστες, δηλαδή 600.000 λιγότερους σε σχέση με το τρίμηνο Οκτώβριος- Δεκέμβριος 2021. Ο Totoki τόνισε ότι αυτό που μετράει περισσότερο είναι ο συνολικό χρόνος παιχνιδιού, όχι απλά ο αριθμός των συνδρομητών, προσθέτοντας ότι το τελευταίο διάστημα είχαν χαλαρώσει οι περιορισμοί λόγω COVID-19, που έκλεισαν τον περισσότερο κόσμο στο σπίτι. Για τον λόγο αυτό, δεν ανησυχεί καθόλου σχετικά με την πορεία του PlayStation Plus.

Τέλος, ο CFO της Sony έκανε αναφορά και σε ένα ακόμα σημαντικό θέμα. Εκτίμησε ότι η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Bungie από τη Sony- που στοίχισε $3,6 δισ.- θα ολοκληρωθεί ως το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0