eSports & Games

Στα $207 εκ. τα έσοδα της CD Projekt Red, developer του Cyberpunk 2077, για το 2021

Στα $207 εκ. τα έσοδα της CD Projekt Red, developer του Cyberpunk 2077, για το 2021

Αισθητά μειωμένα από έτος σε έτος.

Η CD Projekt Red ευρύτερα γνωστή από την ανάπτυξη του Cyberpunk 2077 και της σειράς video games The Witcher, δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το έτος 2021. Πιο συγκεκριμένα, την περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως και 31 Δεκεμβρίου, τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε $207 εκ. Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει μείωση της τάξης του 63% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, έτος που λανσαρίστηκε το Cyberpunk 2077, όταν τα έσοδα ήταν $562 εκ. Το 2019 το αντίστοιχο ποσό ήταν $121,7 εκ.

Όσον αφορά τις επιδόσεις του φουτουριστικού RPG της πολωνικής εταιρείας, οι πωλήσεις του έχουν φτάσει τα 18 εκ. αντίτυπα και από αυτά, μόνο τον μήνα που λανσαρίστηκε έφτασαν στα χέρια των καταναλωτών 10 εκ. ψηφιακές κόπιες. Η ομάδα ανάπτυξης δηλώνει ικανοποιημένη από την πρόοδο που έχει σημειωθεί και αφορά τη βελτίωση της ποιότητας του παιχνιδιού. Η δουλειά δεν έχει ολοκληρωθεί και επιπλέον, εντός του 2023 θα γίνει διαθέσιμο το πρώτο expansion του τίτλου.

Ακόμα, η σειρά The Witcher έχει πουλήσει συνολικά πάνω από 65 εκ. αντίτυπα, εκ των οποίων α 40 εκ. αφορούν το The Witcher 3: Wild Hunt. Όπως είχε αρχικά ανακοινώσει η CD Projekt Red, εντός του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους επρόκειτο να κυκλοφορήσει η έκδοση του παιχνιδιού για Xbox Series X, Xbox Series S και PlayStation 5. Όμως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, μιας και η εταιρεία αποφάσισε να ολοκληρώσει με το δικό της προσωπικό το υπόλοιπο της δουλειάς που πρέπει να πραγματοποιηθεί.

Αρχικά υπήρχαν υποψίες ότι η ανάπτυξη των εκδόσεων για κονσόλες νέας γενιάς είχε φτάσει σε τέλμα λόγω προβλημάτων, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το project είχε ανατεθεί στην Saber Interactive που εδρεύει στην Αγ. Πετρούπολη της Ρωσίας, όμως προφανώς η εισβολή στην Ουκρανία άλλαξε τα δεδομένα. Η ίδια η CD Projekt Red αρνείται πως αυτή είναι η πραγματική αιτία που αποφάσισε να μεταφέρει την ολοκλήρωσή του στο εσωτερικό της, όμως δεν υπάρχει κάποια άλλη λογική εξήγηση.

Νικήτας Καβουκλής
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0