eSports & Games

Η EA έθεσε τον Ντιέγκο Μαραντόνα εκτός FIFA 22!

Η EA έθεσε τον Ντιέγκο Μαραντόνα εκτός FIFA 22!

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα βρίσκεται πλέον εκτός του FIFA 22 λόγω μιας νομικής διαμάχης, όπου υποστηρίζεται πως η Electronic Arts είχε διαπραγματευτεί για τα δικαιώματά του με τους λάθους ανθρώπους, οπότε στο εξής δεν μπορεί να τον χρησιμοποιεί στο παιχνίδι.

Σε μήνυμα που εμφανίζεται κατά την έναρξη του τίτλου αναφέρεται ότι: «Λόγω νομικού κωλύματος, ήταν απαραίτητο να αφαιρέσουμε τον Ντιέγκο Μαραντόνα από τα FIFA Ultimate Team Packs, το Ultimate Draft και τη ομάδα Soccer Aid World XI. Οπότε τα Icon items του Ντιέγκο Μαραντόνα δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα στα Packs, στα SBCs και στο FUT Draft, ενώ η τιμή τους έχει σταθεροποιηθεί μέχρι νεοτέρας. Κατανοούμε την απογοήτευση των fans και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε στο παιχνίδι έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών».

Ο Maradona που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών τον Νοέμβριο του 2022, υπήρχε ως τώρα στο FIFA 22 Ultimate Team ως FUT Icon, με τέσσερα διαφορετικά Icon player items τα οποία αντιπροσώπευαν διαφορετικές φάσεις της καριέρας του. Η είδηση της αφαίρεσής τους από τον ποδοσφαιρικό τίτλο της EA σίγουρα προκάλεσε απογοήτευση στους fans, όχι όμως και έκπληξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας πριν μερικούς μήνες, ο Stefano Ceci, πρώην manager του Ντιέγκο Μαραντόνα δεν μπόρεσε να αποδείξει τους ισχυρισμούς του ότι έχει τα δικαιώματα του εκλιπόντος, οπότε δεν είχε το δικαίωμα να υπογράψει την οποιαδήποτε συμφωνία με την ΕΑ (παρόλα αυτά το έκανε).

Ο Morla απέκτησε τα δικαιώματα να χρησιμοποιεί το όνομα του Μαραντόνα τον Αύγουστο του 2020, μετά από μία διαδικασία η οποία πέρασε από χίλια κύματα. Όμως τον Μάρτιο του 2021 η Sattvica- εταιρεία του Morla- τα απώλεσε, καθώς στη μέση μπήκαν οι δύο κόρες του Αργεντινού ποδοσφαιριστή. Η συγκεκριμένη διαμάχη λύθηκε το ίδιο έτος, όμως η οικογένεια του Μαραντόνα συνεχίζει να μάχεται με τον Morla, σχετικά με το ποιος έχει τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος και της εικόνας του θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Νικήτας Καβουκλής

 

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0