eSports & Games

Η Take-Two Interactive απέσυρε το Grand Theft Auto V από την αγορά της Ρωσίας

Η Take-Two Interactive απέσυρε το Grand Theft Auto V από την αγορά της Ρωσίας

Παρά τα έσοδα που θα χάσει

Σχετικά Άρθρα

Η λίστα με τις εταιρείες που προέρχονται από τη βιομηχανία των video games και έχουν πλέον αποσυρθεί από την αγορά της Ρωσίας, επεκτείνεται συνεχώς. Στον σχετικό κατάλογο προστέθηκε πρόσφατα και η Take-Two Interactive, publisher του ιδιαίτερα δημοφιλούς Grand Theft Auto V. Παρόμοια βήματα έκανε η εταιρεία και για την αγορά της Λευκορωσίας, όπου όχι απλά σταμάτησε τις πωλήσεις τίτλων της, αλλά απαγορεύει και την εγκατάστασή τους.

«Παρακολουθούμε με θλίψη και αγωνία τα πρόσφατα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ουκρανία. Έπειτα από πολλές συζητήσεις την προηγούμενη εβδομάδα, αποφασίσαμε να σταματήσουμε τις πωλήσεις, τις εγκαταστάσεις και το μάρκετινγκ, για όλες τις εταιρείες που εκπροσωπούμε, στην Ρωσία και τη Λευκορωσία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του τμήματος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της Take-Two Interactive, Alan Lewis.

Από όλες τις αποχωρήσεις εταιρειών από τη Ρωσία ως τώρα, η συγκεκριμένη είναι ίσως η πιο σημαντική, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Newzoo, το Grand Theft Auto V είναι το τρίτο πιο δημοφιλές παιχνίδι στη χώρα, όσον αφορά τον μηνιαίο αριθμό παικτών. Μπροστά του βρίσκονται μόνο τα Counter-Strike: Global Offensive και Dota 2. Επιπλέον, ένα μεγάλο μέρος των κερδών της εταιρείας από τη ρωσική αγορά, οφείλονται στο Grand Theft Auto Online, κάτι που ισχύει στην πλειοψηφία των χωρών που είναι διαθέσιμο το παιχνίδι.

Πρόσφατα, από την αγορά της Ρωσίας αποσύρθηκαν οι Microsoft, Electronic Arts, Activision Blizzard, Epic Games, CD Projekt και Bloober Team. Μάλιστα η Electronic Arts κλιμάκωσε τις ενέργειές της αποσύροντας οτιδήποτε έχει να κάνει με παίκτες, εμφανίσεις και στάδια ρωσικών ομάδων από τα packs του FIFA Ultimate Mode. Ναι μεν οι παίκτες μπορούν να διατηρήσουν στην κατοχή τους, να προβαίνουν σε ανταλλαγές και να χρησιμοποιούν αντικείμενα που εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία, όμως δεν μπορούν να αποκτήσουν κάτι νέο, ούτε να το πουλήσουν για να έχουν κέρδος σε FUT Coins.

H Nintendo προτίμησε να ακολουθήσει μια λίγο διαφορετική τακτική, «παγώνοντας» όλες τις πληρωμές στο eShop της και τέλος η Sony αποφάσισε να μην προχωρήσει με το λανσάρισμα του Gran Turismo 7.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0