eSports & Games

Η ESL απέκλεισε τις ρωσικές ομάδες E-Sports από το ESL Pro League!

Η ESL απέκλεισε τις ρωσικές ομάδες E-Sports από το ESL Pro League!

Λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Η εταιρεία Esports, ESL ανακοίνωσε ότι οι οργανισμοί που έχουν δεσμούς με την κυβέρνηση της Ρωσίας, θα αποκλειστούν από το επερχόμενο ESL Pro League. Η δήλωση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ESL και αναφέρει πως αφορά «πρόσωπα ή οργανισμούς που βρίσκονται υπό καθεστώς κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σχετίζονται με τη σύγκρουση».

Προς το παρόν επηρεάζονται δύο ομάδες, οι Virtus.pro και Gambit. Παρόλα αυτά οι παίκτες τους έχουν το δικαίωμα συμμετοχής, αν δεν εκπροσωπούν τη χώρα τους ή τον οργανισμό. 

«Αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι οι παίκτες δεν είναι συνένοχοι σε αυτή την κατάσταση και δεν νομίζουμε ότι το πνεύμα των esports συμβαδίζει με την επιβολή κυρώσεων σε αθλητές. Για τον λόγο αυτό οι αθλητές των Virtus.pro και Gambit είναι ευπρόσδεκτοι, σε περίπτωση που επιθυμούν να αγωνιστούν χωρίς να εκπροσωπούν τη χώρα τους, τον οργανισμό ή τους σπόνσορες της ομάδας τους». Επιπλέον, η ESL θα διακόψει την πραγματοποίηση διοργανώσεων στην περιοχή CIS, λόγω της κατάστασης που επικρατεί εκεί. 

Η Virtus.pro αποτελεί μέλος της ρωσικής εταιρείας ESForce, που ασχολείται με τα Esports. Πριν μερικές μέρες, η ουκρανική ομάδα Navi έκοψε όλους τους δεσμούς με την ESForce, όταν η τελευταία αρνήθηκε να αναγνωρίσει τα τρομακτικά γεγονότα που συμβαίνουν στην Ουκρανία. 

Επιπλέον, με επιστολή του, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Mykhailo Fedorov, ζήτησε από όλες τις εταιρείες και τις πλατφόρμες Esports να λάβουν τα απαραίτητα βήματα, προκειμένου οι πολίτες της Ρωσίας να πειστούν ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην εισβολή στην Ουκρανία. 

Πάντως, η μία εταιρεία μετά την άλλη γυρίζουν την πλάτη στη Ρωσία, αλλά και στη Λευκορωσία. Ήδη η CD Projekt Group ανακοίνωσε ότι παγώνει τις πωλήσεις παιχνιδιών της, σε φυσική και ψηφιακή μορφή στις δύο χώρες που προαναφέρθηκαν. Πέρα από τη διακοπή της διαθεσιμότητας τίτλων όπως τα The Witcher και Cyberpunk 2077, ο πολωνική εταιρεία αποφάσισε την παύση της διανομής video games μέσω της ηλεκτρονικής της πλατφόρμας GOG, στις συγκεκριμένες αγορές. 

Νικήτας Καβουκλής
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0