eSports & Games

To όνομα FIFA δεν είναι παρά τέσσερα γράμματα στο εξώφυλλο του παιχνιδιού, δηλώνει o CEO της ΕΑ

To όνομα FIFA δεν είναι παρά τέσσερα γράμματα στο εξώφυλλο του παιχνιδιού, δηλώνει o CEO της ΕΑ

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο συμφωνίας

Σχετικά Άρθρα

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Andrew Wilson, επικεφαλής της EA, χαρακτήρισε την αδειοδότηση για τη χρήση του ονόματος FIFA ως εμπόδιο στα σχέδια της εταιρείας για τη δημοφιλή σειρά παιχνιδιών. Ο Wilson υποστήριξε πως η FIFA έχει εμποδίσει την EA από το να επεκταθεί σε επιπλέον gameplay modes ή σε ευρύτερα ψηφιακά οικοσυστήματα και η μόνη αξία της συγκεκριμένης άδειας τις χρονιές που δεν υπάρχει διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, είναι τέσσερα γράμματα στο εξώφυλλο της συσκευασίας του παιχνιδιού.

Τον περασμένο Οκτώβριο, υπήρξαν αναφορές ότι η EA εξετάζει την αφαίρεση του ονόματος FIFA από τα ποδοσφαιρικά της παιχνίδια, όταν η υπάρχουσα συμφωνία λήξει, στο τέλος του 2022. Επιπλέον, η FIFA φέρεται να έχει ζητήσει τα διπλάσια χρήματα για την ανανέωση της αδειοδότησης για μια δεκαετία, ποσό που αντιστοιχεί σε $250 εκ. ανά έτος. Με βάση τα νεότερα σχόλια του Wilson, είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι η EA δεν πρόκειται να πληρώσει το ποσό που απαιτεί η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ειδικά τώρα που τα παιχνίδια FIFA είναι πιο αναγνωρίσιμα από την Ομοσπονδία.

Ο πρόεδρος της EA υποστηρίζει ότι ναι μεν η άδεια της FIFA εξασφαλίζει πρόσβαση στο Μουντιάλ, όμως αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό. O publisher έχει πάνω από 300 συμφωνίες που του δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρει στους παίκτες αυθεντικό περιεχόμενο. Ακόμα, η εγκατάλειψη του ονόματος FIFA θα επιτρέψει την υπογραφή νέων συμφωνιών και την προσθήκη όλων εκείνων των modes που επί χρόνια ζητάνε οι παίκτες.

«Κοιτώντας το μέλλον, επιθυμία μας είναι να επεκτείνουμε το franchise και δυστυχώς η άδεια της FIFA αποτελεί εμπόδιο στις φιλοδοξίες μας. Οι παίκτες ζητάνε να προσθέσουμε νέες εμπορικές φίρμες, όπως η Nike, όμως λόγω της συμφωνίας μεταξύ FIFA και Adidas, αυτό είναι αδύνατο. Οι fans ζητάνε και άλλα modes πέρα από το παραδοσιακό 11 εναντίον 11 και διαφορετικούς τύπους gameplay. Έχουμε αγωνιστεί πραγματικά για να δώσουμε στη FIFA να κατανοήσει όλα όσα θέλουμε να δημιουργήσουμε, επειδή οι ίδιοι υποστηρίζουν πως η άδειά τους καλύπτει μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες», είπε ο Wilson, ο οποίος δηλώνει αβέβαιος για το μέλλον των διαπραγματεύσεων. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ευτυχής κατάληξη, η EA θα προχωρήσει σε rebrand και ταυτόχρονα θα έχει τον πλήρη έλεγχο του ψηφιακού, ποδοσφαιρικού της οικοσυστήματος.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0