eSports & Games

Σημαντικά μειωμένα έσοδα την εορταστική περίοδο για την Ubisoft

Σημαντικά μειωμένα έσοδα την εορταστική περίοδο για την Ubisoft

Λόγω λίγων σημαντικών νέων κυκλοφοριών...

Σχετικά Άρθρα

Η Ubisoft ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους και τα νούμερα μόνο εντυπωσιακά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Για την περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, οι πωλήσεις της εταιρείας κατέγραψαν πτώση της τάξης του 31% από έτος σε έτος και ανήλθαν σε €666 εκ. τη στιγμή που τα έσοδα από συμβόλαια ήταν επίσης μειωμένα κατά 25%, με το αντίστοιχο ποσό να είναι €746 εκ. Την εορταστική περίοδο του 2020 υπήρχαν τρεις σημαντικές κυκλοφορίες, τα Assassin's Creed Valhalla, Immortals Fenyx Rising και Watch Dogs: Legion, ενώ αυτή που προηγήθηκε μόνο το Far Cry 6 και το Riders Republic.

Τους πρώτους εννέα μήνες του οικονομικού έτους, οι πωλήσεις της Ubisoft μειώθηκαν κατά 18% από έτος σε έτος, φτάνοντας τα €1,42 δισ. και τα έσοδα από συμβόλαια σημείωσαν επίσης πτώση σε ποσοστό 17% κάτι που αντιστοιχεί σε €1,46 δισ.

Ο publisher αναφέρει ότι το τέταρτο τρίμηνο θα είναι πιο βατό και οι απώλειες σχεδόν θα ισοσκελιστούν. Την περίοδο αυτή υπάρχουν οι κυκλοφορίες των Tom Clancy's Rainbow Six: Extraction, Assassin's Creed Valhalla: Dawn of Rangnarok και του The Settlers για PC. Την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η εταιρεία λανσάρισε μόνο νέες σεζόν για υπάρχοντα παιχνίδια της και τίτλους που κυκλοφόρησαν αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή, όπως το Scott Pilgrim Vs. The World και το Uno Ultimate Edition.

Με το βλέμμα στο μέλλον, ο CFO της Ubisoft, Frédérick Duguet επιβεβαίωσε πως το οικονομικό έτος 2023 (1η Απριλίου 2022 έως 31 Μαρτίου 2023) θα λανσαριστούν τα Avatar: Frontiers of Pandora, Mario + Rabbids: Sparks of Hope, Skull & Bones αλλά και πολλά άλλα νέα παιχνίδια. Ειδικά για το τελευταίο, η κυκλοφορία του οποίου έχει αναβληθεί πολλαπλές φορές, ο Duguet σημείωσε πως η ανάπτυξή του βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και επιβεβαίωσε πως το gameplay του είναι κατά κύριο λόγο βασισμένο στο κομμάτι του multiplayer, οπότε o τίτλος θα ακολουθήσει το μοντέλο live service.

Τέλος, με αφορμή τις πρόσφατες συγχωνεύσεις στη βιομηχανία του gaming, o Yves Guillemot, CEO της γαλλικής εταιρείας δήλωσε ότι η Ubisoft έχει την επιθυμία και όλες τις δυνατότητες να παραμείνει ανεξάρτητη, όμως το διοικητικό της συμβούλιο δεν θα απορρίψει δίχως συζήτηση την οποιαδήποτε τέτοια πρόταση, έχοντας πάντοτε στο μυαλό το συμφέρον των υπαλλήλων, των παικτών και των επενδυτών που τη στηρίζουν.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0