eSports & Games

PS5 και Xbox Series X/S προσπέρασαν το Nintendo Switch τον Ιανουάριο στις Η.Π.Α.

PS5 και Xbox Series X/S προσπέρασαν το Nintendo Switch τον Ιανουάριο στις Η.Π.Α.

Για πρώτη φορά στα χρονικά

Σχετικά Άρθρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η NPD Group, για πρώτη φορά στα χρονικά, το Nintendo Switch βρέθηκε στην τρίτη θέση των πωλήσεων στις Η.Π.Α. τον Ιανουάριο, πίσω από τα PlayStation 5 και Xbox Series X, S. Τα παραπάνω αφορούν τόσο τις πωλήσεις σε αριθμό συστημάτων, όσο και τις σχετικές εισπράξεις.

Για την απόκτηση hardware, οι καταναλωτές ξόδεψαν κατά 22% περισσότερο από έτος σε έτος, κάτι που μεταφράζεται σε $390 εκ. Μάλιστα, το νούμερο αυτό είναι το υψηλότερο για μήνα Ιανουάριο από το 2009, όταν είχαν καταγραφεί έσοδα $447 εκ. Από την άλλη, το κοινό ξόδεψε $4,7 δισ. για την απόκτηση video games και σχετικού περιεχομένου, δηλαδή κατά 2% λιγότερα από έτος σε έτος, με βάση πάντοτε τα στοιχεία της NPD Group.

Μετά από αρκετές εβδομάδες βρέθηκε ο τίτλος που μπόρεσε να εκθρονίσει το Call of Duty Vanguard. Δεν είναι άλλο από το Pokémon Legends: Arceus, που παρά το γεγονός ότι λανσαρίστηκε στις 28 Ιανουαρίου, μέσα σε τρεις μόλις ημέρες κατόρθωσε να προσπεράσει τον ανταγωνισμό. Έτσι λοιπόν, στη δεύτερη θέση έπεσε το Call of Duty Vanguard και στην τρίτη βρέθηκε το Monster Hunter: Rise (από την 94η τον Δεκεμβριο), που ευνοήθηκε από την κυκλοφορία του για PC μέσω Steam. Ένα ακόμα παιχνίδι που πήρε ώθηση ήταν το God of War, που η διαθεσιμότητά του μέσω της πλατφόρμας της Valve το έφερε στην πέμπτη, από την 146η θέση.

Πέρα από το Pokémon Legends: Arceus, από νέες κυκλοφορίες, μόνο το Rainbow Six Extraction κατόρθωσε να μπει στην εικοσάδα των charts, σκαρφαλώνοντας μέχρι την 9η θέση. Όσον αφορά το Spider-Man: Miles Morales που ήταν έκτο τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον αναλυτή Mat Piscatella, έχει πλέον μπροστά του μόνο το Marvel’s Spider-Man και το God of War (κυκλοφορίες του 2018 και τα δύο), στην κούρσα για το παιχνίδι της Sony με τις περισσότερες πωλήσεις από το 1995 και μετά.

Τέλος, πτώση σε ποσοστό 15% από έτος σε έτος κατέγραψαν οι πωλήσεις των περιφερειακών, με το σύνολό τους για τον μήνα που προηγήθηκε να φτάνει τα $185 εκ. Κορυφαίο σε πωλήσεις το Xbox Elite Series 2 Wireless Controller.

Για τον Ιανουάριο του 2022, η λίστα με τους είκοσι πιο δημοφιλείς τίτλους στις Η.Π.Α. διαμορφώνεται ως εξής:

1. Pokemon Legends: Arceus*

2. Call of Duty: Vanguard

3. Monster Hunter: Rise

4. Madden NFL 22

5. God of War (2018)

6. Marvel's Spider-Man: Miles Morales

7. FIFA 22

8. Mario Kart 8*

9. Rainbow Six: Extraction [Tom Clancy's]

10. Battlefield 2042

11. Pokemon: Brilliant Diamond/Shining Pearl*

12. Far Cry 6

13. Minecraft

14. NBA 2K22*

15. Mario Party Superstars*

16. Animal Crossing: New Horizons*

17. Forza Horizon 5

18. Halo: Infinite

19. Super Smash Bros. Ultimate*

20. Call of Duty: Black Ops: Cold War

*Δεν υπάρχουν στοιχεία για τις ψηφιακές πωλήσεις

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0