eSports & Games

Τα eSports θα φιλοξενηθούν στους φετινούς Αγώνες της Κοινοπολιτείας

Τα eSports θα φιλοξενηθούν στους φετινούς Αγώνες της Κοινοπολιτείας
Με μετάλλια για τους επαγγελματίες gamers
Σχετικά Άρθρα

Οι φετινοί Αγώνες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας (Commonwealth Games), θα φιλοξενήσουν μία διοργάνωση που θα σχετίζεται με τα esports και οι επαγγελματίες gamers θα βραβευτούν με μετάλλια.

Το Commonwealth Esports Championships θα διοργανωθεί στο Birmingham της Αγγλίας, εντός του 2022, πιθανότατα παράλληλα με τα Commonwealth Games, που θα διεξαχθούν από 28 Ιουλίου έως και 8 Αυγούστου.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του BBC, τα παραπάνω είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Commonwealth Games Federation (CGF) και της Global Esports Federation. Η διοργάνωση των esports θα έχει το ξεχωριστό branding και μετάλλια και θα οργανωθεί από διαφορετική ομάδα. Τόπος διεξαγωγής του θα είναι το International Convention Centre του Birmingham. Επίσης, η CGF αναφέρει ότι τα esports ίσως αποτελέσουν μέρος του πλήρους προγράμματος ως το 2026. Από την άλλη, διεξάγονται και συζητήσεις, σύμφωνα με τις οποίες το competitive gaming είναι πολύ πιθανό να συμπεριληφθεί στα Commonwealth Games του 2030, που θα διεξαχθούν στον Καναδά.

Η εισαγωγή των esports στα Commonwealth Games αποτελεί μέρος του σχεδίου της CGF να επεκτείνει το ενδιαφέρον για τη διοργάνωση, μέσω της προσέλκυσης κοινού από νεαρές ηλικίες.

"Τα esports συνεχίζουν να αναπτύσσονται ραγδαία, ειδικά όσον αφορά τη δημοφιλία και τη συμμετοχή ατόμων νεαρών ηλικιών και συνεχίζουμε να ερευνούμε το πως θα μπορούσαν να χωρέσουν στα μελλοντικά πλάνα της Commonwealth Sports Movement", δήλωσε η Louise Martin, πρόεδρος της Commonwealth Games Federation.

"Αυτό θα μας μας επιτρέψει να επανεξετάσουμε τη μακροχρόνια σχέση ανάμεσα στα Commonwealth Games και τα esports καθώς εξελισσόμαστε και αναζητούμε νέες προσθήκες για τη διοργάνωσή μας", συμπλήρωσε η Martin.

Πραγματικά είναι τόσο μεγάλη η αύξηση της δημοφιλίας των esports θα τελευταία χρόνια, που δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να συμπεριληφθούν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήδη, τα esports έχουν προστεθεί στη διοργάνωση των Asian Games, που θα διεξαχθούν στην πόλη Hangzhou της Κίνας. Η λογική λέει πως, όσο περνάνε οι μήνες, τόσο μεγαλύτερο θα γίνει το δέσιμο ανάμεσα στα esports και τον κλασσικό αθλητισμό.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0