eSports & Games

Η Microsoft σταμάτησε την παραγωγή του Xbox, συνεχίζει και με το PlayStation 4 η Sony

Η Microsoft σταμάτησε την παραγωγή του Xbox, συνεχίζει και με το PlayStation 4 η Sony

Διαφορετική στρατηγική...

H Microsoft σταμάτησε την παραγωγή όλων των κονσολών Xbox One. Η αρχή έγινε τον Ιούλιο του 2020- λίγους μήνες πριν το λανσάρισμα των Xbox Series S και Xbox Series X- με τη διακοπή λειτουργίας των γραμμών παραγωγής των Xbox One X και του digital Xbox One S, ενώ η διαδικασία ολοκληρώθηκε με το Xbox One S στα τέλη του 2020, οπότε από τη στιγμή εκείνη και μετά οι αλυσίδες καταστημάτων απλά πουλάνε το απόθεμα που έχουν.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα The Verge, η Cindy Walker, διευθύντρια του τμήματος console product marketing της Xbox σημείωσε ότι: «Για να επικεντρωθούμε στην παραγωγή των Xbox Series X, Xbox Series S, σταματήσαμε την παραγωγή όλων των κονσολών Xbox One μέχρι το τέλος του 2020».

Από τις δύο κονσόλες νέας γενιάς της Microsoft, αυτή με τις καλύτερες επιδόσεις από άποψη πωλήσεων είναι το οικονομικότερο Xbox Series S, που πωλείται έναντι €309. Ναι μεν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Xbox Series X είναι σαφώς ανώτερα, ναι μεν όπως δηλώνει ο επικεφαλής της Xbox, Phil Spencer στο σύστημα αυτό είχε ρίξει αρχικά το βάρος της παραγωγής της η Microsoft, όμως τα επιπλέον €200 που απαιτούνται για την αγορά του είναι ένας παράγοντας που προς στιγμή το αφήνει σε δεύτερη μοίρα. Από την άλλη, λόγω της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών, είναι την εποχή αυτή σχετικά πιο εύκολο να επιταχυνθούν οι ρυθμοί παραγωγής του Xbox Series S, καθώς δεν απαρτίζεται από εξαρτήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Από την άλλη, η Sony φαίνεται αποφασισμένη να μην διακόψει την παραγωγή της προηγούμενης γενιάς κονσόλας της, δηλαδή του PlayStation 4, προκειμένου να υπάρχει μια εναλλακτική για το κοινό, τη στιγμή που ακόμα δεν έχει ομαλοποιηθεί η διαθεσιμότητα του PlayStation 5. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg το αρχικό πλάνο της ιαπωνικής εταιρείας ήταν να διακόψει την παραγωγή του PlayStation 4 το περασμένο έτος, όμως ο προγραμματισμός της άλλαξε και θα συνεχίσει και το 2022. Η απόφαση είναι να παραχθούν 1 εκ. PlayStation 4 ως το τέλος του τρέχοντος έτους, νούμερο που δεν αποκλείεται να τροποποιηθεί είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω, ανάλογα με τους ρυθμούς παραγωγής του PlayStation 5.

«Είναι μία από τις κονσόλες με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών και πάντοτε υπάρχει σύνδεση ανάμεσα σε διαφορετικές γενιές», δήλωσε εκπρόσωπος της Sony για το PlayStation 4, που από το 2013 οπότε και λανσαρίστηκε, έχει πουλήσει 116 εκ. συστήματα.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0