eSports & Games

Football Manager 2022: Ελληνικές ομάδες που περιμένουν να τις ξαναβάλεις στον... χάρτη - Από τον Ηρακλή έως την Καλαμάτα! (video)

Football Manager 2022: Ελληνικές ομάδες που περιμένουν να τις ξαναβάλεις στον... χάρτη - Από τον Ηρακλή έως την Καλαμάτα! (video)
Οι γιορτές πλησιάζουν. Μαζί με το νέο έτος φέρνουν και... χρόνο διαθέσιμο για «κάψιμο», οπότε το μόνο ερώτημα που γεννιέται είναι το εξής: Ποια ομάδα να αναλάβω στο Football Manager 2022; Για όποιον αναζητά ελληνική πρόκληση, το BN Sports έχει την απάντηση!
Σχετικά Άρθρα
Έναν μήνα μετά την επίσημη κυκλοφορία του Football Manager 2022 και με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για να το γνωρίσει κανείς... καλύτερα. Αν πρόκειται για λάτρη της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας, το παρακάτω άρθρο έχει στόχο να τον κατατοπίσει! 
 
Ηρακλής, ΑΕΛ, Νίκη Βόλου και δύο ομάδες ακόμα, αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για κάποιον που θέλει να επαναφέρει στη Super League ομάδες που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο ή που όταν τους δόθηκε η ευκαιρία δεν το χάρηκαν! 
 
Όσο για αυτούς που επιθυμούν να αναλάβουν ομάδες από τις χαμηλότερες της Super League 2 κατηγορίες, όπως ο Πανιώνιος, το fmgreece.gr αναμένεται να δώσει για ακόμα μία χρονιά τη λύση μέσω του σχετικού patch, στα τέλη Δεκεμβρίου.

Photo Credits and Skin: AlexMorakGaming


Ηρακλής 

Ο «Γηραιός» μετά από μία περιπλάνηση δύο χρόνων μακριά από τις επαγγελματικές κατηγορίες, αποτελεί κομμάτι της Super League 2. Η αναγέννηση του συλλόγου τόσο στην πραγματικότητα, όσο και στο φετινό FM, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Παρόλα αυτά, υπάρχουν παίκτες που μπορεί να στηριχτεί κανείς αναλαμβάνοντας τον Ηρακλή
 
Τόσο ο Ουρουγουανός Τόμας, απόκτημα από την Μπόστον Ρίβερ, όσο και ο Αργεντίνος, Ναπολιτάνο, δανεικός από τη Χιμνάσια λα Πλάτα, είναι εξαιρετικά ποιοτικές λύσεις που διαθέτει το «κυανόλευκο» ρόστερ. Η περίπτωση του πρώτου μάλιστα, μπορεί να βοηθήσει και οικονομικά τον σύλλογο, αφού είναι μόλις 20 ετών και η αξία του μετά από μία δεδομένα καλή σεζόν στο χαμηλό ποιοτικά πρωτάθλημα της Super League 2, θα την εκτοξεύσει.
τομας.png

Ως συμπαραστάτες των προαναφερθέντων εντοπίζει κανείς τον Μιχάλη Μπαστακό και τον Μανώλη Παπαστεριανό, γνώστες της κατηγορίας και της ελληνικής πραγματικότητας. Το έργο της επιστροφής μόνο εύκολο δεν θα είναι, αφού το ρόστερ έχει σοβαρές ελλείψεις. Ίσως κάποιοι δανεισμοί τις καλύψουν στις πρώτες σεζόν
 
Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή του Ηρακλή είναι εξαιρετική γιατί το διακύβευμα της επιστροφής στη φυσική του θέση είναι μεγάλο. Πόσο μάλλον, αν ο πήχης τεθεί ακόμα πιο ψηλά, όπως σε κάποιον τίτλο που αγνοεί ο Γηραιός από την εποχή του Βασίλη Χατζηπαναγή και συγκεκριμένα το 1976!
Σαν σήμερα η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος,42 χρόνια μετά...Ακόμη  υπερήφανος ο Ηρακλής! - Ειδησεις για τον Ηρακλη


ΑΕΛ 

Μία καριέρα ως τεχνικός της ΑΕΛ θα ήταν σαφώς πιο εύκολη λύση. Κοιτώντας το ρόστερ που διαθέτει αντιλαμβάνεται κανείς πως η επιστροφή στα «σαλόνια» της Super League πρέπει να θεωρείται δεδομένη και το ζητούμενο της πρώτης σεζόν, οφείλει να είναι μία καλή πορεία στο Κύπελλο Ελλάδας, που με ευνοϊκές κληρώσεις κανείς δεν ξέρει που μπορεί να καταλήξει. 
 
Ως ποιοτικότεροι παίκτες του ρόστερ λογίζονται οι Ακούνια και Κολομπίνο σε ηλικία 28 και 27 ετών αντίστοιχα, με μεταπωλητική αξία κατά συνέπεια. Ταχάρ, Μπέρτος, Μπαντιμπανγκά και ο δανεικός από τον Ολυμπιακό, Νικολιάς, αποτελούν μερικές ακόμα πολύ καλές λύσεις, που ανεβάζουν τις απαιτήσεις προς όποιον αναλάβει την ιστορική ομάδα της Θεσσαλίας. 
αψθνα.png
Μπορεί η παρουσία της Ξάνθης να μην επιτρέψει να γίνει «παράσταση» για έναν ρόλο ο βόρειος όμιλος της Super League 2 και ίσως κριθεί στο νήμα η πρωτιά, αλλά δεδομένα η ΑΕΛ έχει ρόστερ ικανό για μεγάλα πράγματα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, από την πρώτη κιόλας σεζόν. 
 
Ποιος ξέρει; Αν γίνουν μερικές ποιοτικές προσθήκες το καλοκαίρι, ίσως το έπος του 2007 με τον Αντσουέ να μην μοιάζει τόσο μακρινό!
 


Αιγάλεω 

Δεκατέσσερα χρόνια μακριά από τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν πολλά. Το Αιγάλεω βρίσκεται και πάλι μια «ανάσα» από τη Super League, της οποίας αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι σε άλλες εποχές και στο φετινό Football Manager δίνεται η ευκαιρία να γραφτούν νέες «χρυσές» σελίδες στο Σταύρος Μαυροθαλασσίτης. 
 
Τριμμάτης και Καθάριος αποτελούν ό,τι πιο ποιοτικό διαθέτει το ρόστερ, που είναι κατά συντριπτικό βαθμό βασισμένο στο ελληνικό στοιχείο. Η αποστολή της επιστροφής είναι δύσκολη, αν και ο νότιος όμιλος δεν έχει τα μεγαθήρια του βόρειου. 
kauara.png

Ψάχνοντας μία σύνδεση με την «αύρα» του παρελθόντος και της παρέας των Αγρίτη, Σκοπελίτη, Φωτάκη, Μπάρκογλου -και η λίστα συνεχίζεται- θα μπορούσε να φέρει κανείς τον Κώστα Παπουτσή ξανά στο «Σίτι», που αγωνίζεται στην Κάρυστο στα 42 του χρόνια.

Ίσως αυτός αποκαλύψει το «μυστικό» που έφερε το Αιγάλεω έως το Κύπελλο UEFA πριν 17 χρόνια και τεθούν οι βάσεις για να επαναληφθεί.
22/10/04: Όταν το Αιγάλεω υποδέχθηκε τη Μίντλεσμπρο (pics & vid) | Gazzetta


Νίκη Βόλου 

Δεν μπόρεσε να χαρεί την τελευταία της παρουσία στη Super League. Η σεζόν 2014-15 την βρήκε στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα μετά από 15 αγωνιστικές, μετρώντας 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 12 ήττες. 
 
Από τη στιγμή που συμμετέχει στον βόρειο όμιλο της δεύτερης κατηγορίας, η υπόθεση-άνοδος δεδομένα θα είναι δύσκολη. Παρόλα αυτά, υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ με εμπειρία και ποιότητα που μπορούν να σηκώσουν το βάρος, όπως ο Σταύρος Τσουκαλάς, ο Παύλος Κυριακίδης ή ο Πασχάλης Κάσσος, ενώ κάτω από τα δοκάρια υπάρχει ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες της κατηγορίας: ο Βλάντιμιρ Μπάγιτς.
kauara_2.png

Είτε επιτευχθεί με το... καλημέρα, είτε όχι, ο στόχος της επιστροφής, παρουσιάζει ενδιαφέρον ως επιλογή. Η Νίκη Βόλου είναι μία ιδιαίτερα συμπαθής επαρχιακή ομάδα και εφόσον όλα πάνε καλά και βρεθεί στα μπαράζ ανόδου, όποιος την αναλάβει οφείλει να γνωρίζει πως θα έχει την αμέριστη στήριξη του κόσμου, όπως συνέβη το 2014!
 

Καλαμάτα

Οφείλεις να γνωρίζεις πως επιλέγοντας την «Μαύρη Θύελλα» θα αφήσεις άνεργο τον Νίκο Αναστόπουλο. Σε περίπτωση που το αντέχει η καρδιά και τα νεύρα σου (φημίζεται για τους απαιτητικούς φιλάθλους και δημοσιογράφους που την ακολουθούν) είναι εξαιρετική λύση. 
 
Ανδρέας Τάτος στο «10», Γιάννης Λουκίνας και Μάρκο Μαρκόφσκι στην κορυφή, μπορούν να εξασφαλίσουν πως επιθετικά η ομάδα θα πετάει «φωτιές». Στην άμυνα ο Τσελεπίδης και ο 20χρονος Λουπάνο είναι ικανοί να φυλάξουν με επιτυχία τα μετόπισθεν, ενώ ο γνωστός πλέον από το επικό του γκολ, Νίκος Αναστόπουλος, είναι αξιόπιστη λύση για τον χώρο του κέντρου. 
 
Είκοσι χρόνια μακριά από την Α' Εθνική είναι πολλά. Κόσμος την ακολουθεί, γήπεδο δικό της έχει, ποιοτικές μονάδες στο νυν ρόστερ της υπάρχουν, μένουν οι οδηγίες όποιου την αναλάβει για να επιστρέψει στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά από δύο δεκαετίες!
Μαύρη Θύελλα: Σαν σήμερα το 2001 το κύκνειο άσμα στην Α' Εθνική | sport365  Καλαμάτα

Φάνης Τσοκανάς
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0