eSports & Games

Η Roblox μηνύει πρώην παίκτη για απάτη και απειλές εναντίον του προσωπικού και των χρηστών της

Η Roblox μηνύει πρώην παίκτη για απάτη και απειλές εναντίον του προσωπικού και των χρηστών της

Ζητάει $1,6 εκ. ως αποζημίωση...

Η Roblox κατάθεσε μήνυση εναντίον πρώην χρήστη που έχει αποκλειστεί μόνιμα από την πλατφόρμα, στην οποία τον κατηγορεί για παρενοχλήσεις και απειλές εναντίον του προσωπικού της εταιρείας οι οποίες επηρεάζουν και τα events που διοργανώνει. Η αγωγή στρέφεται εναντίον του content creator Robert Simon, που είναι γνωστός και ως Ruben Sim. Η εταιρία ζητάει ως αποζημίωση το ποσό του $1,6 εκ. και εκτός από τα παραπάνω, κατηγορεί τον Simon για απάτη και παραβίαση συμβολαίου.

Οι νομικοί σύμβουλοι της Roblox περιγράφουν τον εναγόμενο ως τον ηγέτη μιας «κυβερνοσπείρας» που χρησιμοποιώντας μοχθηρία, απάτες και καταπίεση, προβαίνει σε και ενθαρρύνει παράνομες πράξεις, με σκοπό να βλάψει το Roblox και τους χρήστες του. Υποστήρίζεται ότι μετά από την ποινή αποκλεισμού που του επιβλήθηκε, ο Simon έχει συγκεντρώσει πάνω από 760.000 συνδρομητές στο κανάλι του στο YouTube, πάνω από 24.000 ακόλουθους στο 24.000, επί πληρωμή συνδρομητές του Patreon και επίσης ακόλουθους σε Reddit και Discord.

Η αγωγή αναφέρει: «Το περιεχόμενό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σκοπεύει στη διασπορά επιζήμιου περιεχομένου, όπως ψευδείς κατηγορίες εναντίον της Roblox, των υπαλλήλων της και άλλων χρηστών. Οι ακόλουθοί του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης έχουν εξελιχθεί σε κάτι που μοιάζει με «κυβερνοσπείρα» που μεταδίδει τη συμπεριφορά του Simon στους υπαλλήλους και στους χρήστες του Roblox».

Επίσης, η αγωγή υποστηρίζει ότι ο Simon εμπλέκεται σε ψευδείς τρομοκρατικές απειλές που είχαν ως στόχο events της Roblox και επίσης ότι έδειξε να συμφωνεί με πράξεις όπως οι πυροβολισμοί στα κεντρικά γραφεία της YouTube το 2018, απειλώντας με ανάλογη τρομοκρατική πράξη εναντίον των κεντρικών γραφείων της Roblox.

Σε μία άλλη περίπτωση, ο κατηγορούμενος φέρεται να ανάρτησε μια σειρά από μηνύματα για έρευνες τις αστυνομίας γύρω από έναν διαβόητο Ισλαμιστή τρομοκράτη, κατά τη διάρκεια του Roblox Developers Conference 2021, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο. Τα μηνύματα ήταν αρκετά για να αναγκάσουν την αστυνομία να διακόψει προσωρινά το event. Η Roblox σημειώνει ότι αναγκάστηκε να ξοδέψει $50.000 προκειμένου να ερευνηθούν οι παραπάνω ισχυρισμοί και να ενισχυθεί η ασφάλεια του συνεδρίου.

Η αγωγή κατηγορεί τον Simon για καταστρατήγηση των μέτρων που του επιβλήθηκαν μετά τον αποκλεισμό του από την πλατφόρμα και καθοδήγηση άλλων αποκλεισμένων χρηστών για το πως να πράξουν κάτι αντίστοιχο. Επιπλέον επιδόθηκε σε κυβερνο-bullying και παρενοχλήσεις εναντίον του προσωπικού και της διοίκησης της Roblox. Ακόμα, υποστηρίζεται ότι πραγματοποήσε συζητήσεις σεξουαλικού περιεχομένου με χρήστες του Roblox, είχε εμπλοκή σε ενέργειες σεξουαλικής κακοποίησης, έκανε ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια και επέδειξε συμπεριφορά που είναι αντίθετη με τους κανόνες λειτουργίας της πλατφόρμας.

Μέσω ενός tweet, ο Simon δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει την αγωγή της Roblox, γιατί θέλει να διευκολύνει το έργο των δικηγόρων του και του δικαστηρίου. «Όταν όλα τελειώσουν, τότε θα μάθετε τη δική μου πλευρά της ιστορίας», έγραψε.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0