eSports & Games

Με blockbuster games ενισχύει την υπηρεσία Xbox Game Pass η Microsoft

Με blockbuster games ενισχύει την υπηρεσία Xbox Game Pass η Microsoft

Στόχος η αύξηση των συνδρομητών.

Γεμάτοι πρωτοκλασσάτα παιχνίδια θα είναι οι επόμενοι μήνες για τους συνδρομητές της υπηρεσίας Xbox Game Pass της Microsoft. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία θα γιορτάσει τα είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου Xbox, στις 15 Νοεμβρίου 2001 και θα προσπαθήσει να αυξήσει τη βάση των χρηστών της.

Η πρώτη σημαντική προσθήκη είναι το Age of Empires IV, ένας ακόμα τίτλος της σειράς που θα αποτελέσει κομμάτι του καταλόγου του Xbox Game Pass για PC και αναμένεται να γίνει διαθέσιμο στις 28 Οκτωβρίου. Στις 2 Νοεμβρίου, στον ίδιο κατάλογο θα προστεθεί το Minecraft, ενώ μέσα στον Δεκέμβριο θα ακολουθήσουν το Minecraft Dungeons Seasonal Adventures όπως και το Caves & Cliffs: Part II.

Στις 9 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το λανσάρισμα του Forza Horizon 5, που θα μεταφέρει τους οδηγούς στους δρόμους του Μεξικό. Ως first party τίτλος της Microsoft θα διατεθεί σε όλες τις πλατφόρμες της, δηλαδή Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series X, Windows PC. Ταυτόχρονα τα μέλη του Xbox Game Pass για PC, κονσόλες ή cloud θα έχουν την ευκαιρία να καθίσουν πίσω από το τιμόνι δίχως την οποιαδήποτε επιπλέον χρέωση.

Το επιτυχημένο Microsoft Flight Simulator θα αποκτήσει Game of the Year Edition, που θα γίνει διαθέσιμη δωρεάν σε όλους όσους έχουν αποκτήσεις το παιχνίδι, αλλά και στους συνδρομητές του Xbox Game Pass. Θα προσθέσει πέντε νέα αεροπλάνα, οκτώ νέα αεροδρόμια, νέα Discovery Flights, tutorials αλλά και χαρακτηριστικά που έχει ζητήσει επίμονα η κοινότητα των παικτών, όπως η υποστήριξη για DX12.

Τέλος, κανένας σχεδόν κάτοχος συστήματςο Xbox ή PC δεν μπορεί να παραβλέψει τον Master Chief που επιστρέφει στις 8 Δεκεμβρίου, με μία ακόμα περιπέτεια, το Halo Infinite, 20 χρόνια μετά το original Halo.

Οι παραπάνω προσθήκες λογικά θα δώσουν νέα ώθηση στο Xbox Game Pass, προσελκύοντας επιπλέον συνδρομητές. Είναι κάτι που έχει ανάγκη τη στιγμή αυτή η Microsoft, με δεδομένο ότι οι στόχοι που είχαν τεθεί για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου 2021 δεν εκπληρώθηκαν. Πιο συγκεκριμένα, υπήρχε πρόβλεψη για αύξηση των συνδρομητών κατά 47,97%, όμως το σχετικό νούμερο δεν ξεπέρασε το 37,48%.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0