eSports & Games

J. Allen Brack: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Blizzard μετά το σκάνδαλο για σεξουαλική κακοποίηση εργαζομένων

J. Allen Brack: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Blizzard μετά το σκάνδαλο για σεξουαλική κακοποίηση εργαζομένων
Μετά από 15 χρόνια στην εταιρεία και σπουδαία δουλεία στην ανάδειξη του World of Warcraft, ο Brack αποτελεί παρελθόν από την Blizzard.
Σχετικά Άρθρα

Η επιτυχημένη εταιρεία παραγωγής video games με έδρα στην Καλιφόρνια θα πορευθεί δίχως τον πρόεδρο της, Allen Brack, που ανακοίνωσε πως φεύγει από την Blizzard Entertainment για να «αναζητήσει νέες ευκαιρίες».

Πριν από περίπου μία εβδομάδα ασκήθηκε αγωγή κατά της Blizzard που έκανε αναφορά σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος εργαζομένων. Στο δικαστήριο ακούστηκε και το όνομα του J. Allen Brack που ήταν στην εταιρεία από το 2006, διατελώντας πρόεδρος της από το 2018.

Η θέση του ανήκει πλέον στους Jen Oneal, πρώην επικεφαλής της Vicarious Visions, και Mike Ybarra, πρώην στέλεχος της Xbox. Το σάιτ της εταιρείας αναφέρει σχετικά με τη διάδοχη κατάσταση: «Εγγυόμαστε ότι η Blizzard είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος χώρος εργασίας για γυναίκες και άτομα οποιουδήποτε φύλου, εθνικότητας και σεξουαλικού προσανατολισμού».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στις 26 Ιουλίου, 1.000 πρώην και νυν εργαζόμενοι της Blizzard υπέγραψαν επιστολή καταγγέλλοντας τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο εσωτερικό της εταιρείας.

Πάνος Σταμούλης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0