eSports & Games

Μιντιακό εμπάργκο λόγω σκανδάλων σεξουαλικής κακοποίησης σε Activision, Blizzard και Ubisoft

Μιντιακό εμπάργκο λόγω σκανδάλων σεξουαλικής κακοποίησης σε Activision, Blizzard και Ubisoft

Μέχρι να αλλάξει ουσιαστικά η κατάσταση

Σχετικά Άρθρα

Εκπρόσωποί του ηλεκτρονικού Τύπου που καλύπτουν την βιομηχανία των video games, ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν προσωρινά να αναρτούν ειδήσεις που αφορούν παιχνίδια των Activision Blizzard και Ubisoft, έπειτα από τα πρόσφατα σκάνδαλα κακομεταχείρισης υπαλλήλων και τις μηνύσεις που υποβλήθηκαν.

Ο αρχισυντάκτης του The Gamer, Kirk McKeand, ανακοίνωσε την απόφαση αυτή με post στο Twitter, όπου έγραψε, «Θα σταματήσουμε να καλύπτουμε ειδήσεις που αφορούν παιχνίδια των Activision και Blizzard, μέχρι να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή και τέλος σε αυτή την απαίσια κατάσταση. Θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε νέα που σχετίζονται με αυτή την ιστορία αλλά δεν θα καλύπτουμε παιχνίδια».

Ακολούθησε το Prima Games λίγο αργότερα, που επέκτεινε μάλιστα στην κάλυψη σε παιχνίδια της Ubisoft, λόγω των πολλαπλών σκανδάλων το περασμένο έτος, όταν το studio της εταιρείας στη Σιγκαπούρη τέθηκε υπό αυστηρότατο έλεγχο.

«Λόγω των πρόσφατων αναφορών για σεξουαλικη παρενόχληση και κακοποίηση στις Activision, Blizzard και Ubisoft, το Prima Games θα σταματήσει τελείως την κάλυψη των ειδήσεων που αφορούν τις προαναφερθείσες εταιρείες», σημειώνεται σε ανακοίνωση του μέσου ενημέρωσης.

Τρίτο μέσο στη σειρά το GameXplain που δημοσιοποίησε την απόφασή του ανακοινώνοντας ότι, «Έπειτα από τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον της Activision και της Blizzard, διακόπτουμε την κάλυψη ειδήσεων που αφορούν τις δύο αυτές εταιρείες έως το τέλος του χρόνου και πολύ πιθανό για πάντα, εκτός αν υπάρξουν χειροπιαστές απόδειξης περί αλλαγής συμπεριφοράς».

Από πλευράς Activision Blizzard επίσημη θέση έλαβε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος εταιρικών υποθέσεων, Fran Townsend, που εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας των περασμένο Μάρτιο.

«Η πρόσφατη μήνυση παρουσιάζει μια διαστρεβλωμένη και εντελώς λάθος εικόνα της εταιρείας μας, περιλαμβάνοντας ψευδείς, ετεροχρονισμένες και εκτός πλαισίου κατηγορίες- μερικές από τις οποίες έρχονται στη δημοσιότητα έπειτα από μία δεκαετία και πλέον. Δεν είναι δυνατό να επιτρέψουμε τέτοιες πράξεις, αυτή την ανεύθυνη και αναξιοπρεπή αγωγή να βλάψει το ήθος, την κουλτούρα μας και τις ίσες ευκαιρίες που δίνονται σε όλους τους υπαλλήλους», τόνισε ο Townsend.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0