eSports & Games

Μοντέλο free to play για τη σειρά Pro Evolution Soccer που μετονομάστηκε σε eFootball

Μοντέλο free to play για τη σειρά Pro Evolution Soccer που μετονομάστηκε σε eFootball

Με σύστημα Match Pass και cross platform play.

Η σειρά Pro Evolution Soccer μετονομάζεται σε eFootball, με την επερχόμενη κυκλοφορία να διατίθεται αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή, δωρεάν για όλους. Πρόκειται για μια δραματική αλλαγή από πλευράς Konami, που κάνει ακόμα μία προσπάθεια να αυξήσει τη δημοφιλία του franchise, που κάποτε βρισκόταν στις καρδιές των περισσότερων ποδοσφαιρόφιλων video gamers, όμως τα τελευταία χρόνια ακολουθεί φθίνουσα πορεία. 

Έτσι λοιπόν, το eFootball, η ανάπτυξη του οποίου έχει βασιστεί στην Unreal Engine, θα γίνει διαθέσιμο πρώτα σε PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, και PC το προσεχές Φθινόπωρο. Θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχες εκδόσεις για iOS και Android, ενώ στο σχετικό δελτίο τύπου της εταιρείας δεν γίνεται η οποιαδήποτε αναφορά σε πιθανή μεταφορά του και στο Nintendo Switch.

Λεπτομέρειες για το gameplay θα γίνουν γνωστές μέσα στον Αύγουστο. Το μόνο σημαντικό που αναφέρει τη στιγμή αυτή η Konami είναι η τεχνολογία Motion Matching, που μετατρέπει τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο σε σειρές από animations, επιλέγοντας κάθε φορά αυτή που είναι η πιο ακριβής και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο. Αυτή τη φορά, το σύστημα θα δημιουργεί τέσσερεις φορές περισσότερα animations σε σχέση με άλλα παιχνίδια της σειράς και η τεχνολογία Motion Matching θα χρησιμοποιηθεί σε όλες τις εκδόσεις που θα κυκλοφορήσει το eFootball.

Κάτι ακόμα σημαντικό είναι η υπόσχεση από πλευράς Konami για συνεχείς προσθήκες νέου περιεχομένου και game modes. Κατά το λανσάρισμα θα υπάρχει η δυνατότητα για offline αγώνες με ομάδες όπως οι Barcelona, Juventus, Bayern και Manchester United, όπως επίσης και cross-generation matchmaking (οι κάτοχοι PS5 εναντίον των κατόχων PS4 και όσοι διαθέτουν Xbox Series X ή S θα μπορούν να παίζουν ως αντίπαλοι με κατόχους Xbox One. Θα ακολουθήσει η ενεργοποίηση του cross-play ανάμεσα σε όλες τις εκδόσεις για κονσόλες και PC, το team-building mode- λογικά η νέα εκδοχή του myClub- και τα online leagues, που με την ομάδα σας θα προσπαθήσετε να φτάσετε όσο το δυνατό πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη.

Μιας και μιλάμε για free to play τίτλο, δεν θα λείπει κάτι που μοιάζει με battle pass. Μιλάμε για το σύστημα Match Pass, μέσω του οποίου οι παίκτες θα αποκτούν αντικείμενα και ποδοσφαιριστές, όσο περισσότερο ασχολούνται με το eFootbal.

Toν χειμώνα θα προστεθεί η υποστήριξη για controllers στις εκδόσεις για iOS και Android, πλήρες cross-play matchmaking ανάμεσα σε όλες τις πλατφόρμες με την προϋπόθεση ότι οι κάτοχοι φορητών συσκευών χρησιμοποιούν controller και ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν τα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά τουρνουά esports. Τέλος, όπως όλα δείχνουν πρόθεση της Konami είναι να κυκλοφορήσει κάποια από τα game modes υπό μορφή επί πληρωμή DLCs. Όπως σημειώνει, πρόθεσή της είναι να δώσει την ευκαιρία σε όλους να χτίσουν την εμπειρία που ταιριάζει στα ενδιαφέροντά τους.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0