eSports & Games

Σημαντική αύξηση των πωλήσεων hardware στις Η.Π.Α. με οδηγό τα Xbox Series X|S

Σημαντική αύξηση των πωλήσεων hardware στις Η.Π.Α. με οδηγό τα Xbox Series X|S

Ραγδαία άνοδος μετά την Ε3 2021.

Ναι μεν η γενική εικόνα της βιομηχανίας των video games δείχνει ότι ο κλάδος παλεύει για να κρατηθεί, από οικονομικής άποψης, σε επίπεδα παρόμοια με τα περσινά που ήταν αρκετά ανεβασμένα λόγω της πανδημίας, παρόλα αυτά οι πωλήσεις hardware κατέγραψαν σημαντική αύξηση τον Ιούνιο. Όπως αναφέρει το The NPD Group, τον περασμένο μήνα, οι καταναλωτές στις Η.Π.Α. ξόδεψαν $4,93 δισ. σε αγορές που αφορούν οτιδήποτε σχετίζεται με video games, ποσό αυξημένο κατά 5%, που ακολούθησε την κατά 3% άνοδο τον Μάιο και την πτώση 2% τον Απρίλιο. Μπορεί οι αγορές software και περιφερειακών να μην παρουσίασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει τον hardware που σημείωσε άνοδο 112%, κάτι που αντιστοιχεί σε $401 εκ.

Οδηγός στην επίτευξη του παραπάνω ποσοστού ήταν οι πωλήσεις των Xbox Series X και Xbox Series S, που για πρώτη φορά από την ημέρα που λανσαρίστηκαν βρέθηκαν στην κορυφαία θέση των πωλήσεων όσον αφορά τα έσοδα. Στην ίδια κατηγορία, το PlayStation 5 ήταν κυρίαρχο από τον Νοέμβριο του 2020 έως και τον Ιανουάριο του 2021, ενώ οι υπόλοιποι μήνες ανήκουν στο Nintendo Switch. Επιπλέον, η υβριδική κονσόλα της Nintendo παραμένει πρώτη σε πωλήσεις όσον αφορά των αριθμό συστημάτων και ως τώρα δεν έχει νικηθεί από τα ανταγωνιστικά συστήματα νέας γενιάς των Sony και Microsoft.

Όσον αφορά τις πωλήσεις software, παιχνίδια για κονσόλες, PC, φορητές συσκευές και συνδρομητικές υπηρεσίες, συγκέντρωσαν $4,32 δισ. που μεταφράζεται σε αύξηση 1%. Πρώτο παιχνίδι σε προτιμήσεις τον Ιούνιο ήταν το Ratchet and Clank: Rift Apart που κυκλοφορεί αποκλειστικά για PlayStation 5, με πωλήσεις κάτι παραπάνω από διπλάσιες- τις πρώτες ημέρες διάθεσής του- σε σχέση με τον προηγούμενο τίτλο της σειράς, το Ratchet and Clank που λανσαρίστηκε το 2016. Καλές επιδόσεις είχαν ακόμα δύο νέες κυκλοφορίες, το Mario Golf: Super Rush και το Scarlet Nexus, που βρέθηκαν στην τρίτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα των σχετικών charts.

Τέλος, μικρή μείωση της τάξης του 1% σημείωσαν οι πωλήσεις περιφερειακών με το συνολικό ποσό να φτάνει τα $207 εκ. Τα τρία από τα τέσσερα κορυφαία σε προτιμήσεις περιφερειακά ήταν διαφορετικοί χρωματισμοί του DualSense controller.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0