eSports & Games

H Valve επεκτείνεται στο mobile gaming με το Steam Deck

H Valve επεκτείνεται στο mobile gaming με το Steam Deck
Νέο, ισχυρό φορητό PC
Σχετικά Άρθρα

Η Valve ανακοίνωσε το Steam Deck, μια νέα φορητή κονσόλα για PC gaming. Οι προπαραγγελίες έχουν ξεκινήσει και η συσκευή θα γίνει διαθέσιμη τον προσεχή Δεκέμβριο, σε τρία διαφορετικά μοντέλα.

Το σύστημα είναι εφοδιασμένο με custom APU της AMD που αποτελείται από CPU Zen 2 2.4-3.5GHz με απόδοση έως και 448 Gflops FP32 και GPU 8 RDNA 2 CUs 1-1.6GHz με απόδοση έως και 1.6TFlops FP32, σε συνδυασμό με 16GB LPDDR5 RAM. Θα κυκλοφορήσουν τρία διαφορετικά μοντέλα και η διαφορά τους είναι στο μέγεθος του αποθηκευτικού χώρο. Το πρώτο θα έχει 64GB eMMC και θα κοστίζει $399, το δεύτερο 256GB NVMe SSD με τιμή $529 και τέλος το μοντέλο με 512GB με υψηλής ταχύτητας NVME SSD θα πωλείται έναντι $649. Σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη για επέκταση του αποθηκευτικού χώρου, αυτό θα μπορεί να πραγματοποιηθεί με υψηλής ταχύτητας κάρτες microSD.

Το Steam Deck θα προσφέρει αρκετές επιλογές χειρισμού. Υπάρχουν δύο thumbsticks, αλλά και δύο μικρότερα trackpads κάτω από αυτά, παρόμοια με εκείνα που υπάρχουν στο Steam Controller, τα οποία, μεταξύ άλλων, βελτιώνουν την ακρίβεια στόχευσης σε first-person shooters. Επιπλέον, στο μπροστά μέρος της κονσόλας θα υπάρχουν τέσσερα πλήκτρα, ABXY, ένα D-pad και οθόνη αφής μεγέθους 7 ιντσών με ανάλυση 720p. Ακόμα υπάρχει και γυροσκόπιο, κάτι που σημαίνει ότι θα υποστηρίζονται motion controls, δύο triggers στο πάνω δεξιό και άλλα τόσα στο πάνω αριστερό άκρο, τέσσερα πλήκτρα στο πίσω μέρος και ενσωματωμένα μικρόφωνα.

Η μπαταρία του Steam Deck υπόσχεται αυτονομία έως και οκτώ ώρες όταν οι χρήστες ασχολούνται με κάποιο μη απαιτητικό τεχνικά παιχνίδι ή περιηγούνται στο Internet, ενώ όταν πρόκειται για τίτλους όπως το Portal 2 η αυτονομία τις μπαταρίας είναι πολύ πιθανό να μειωθεί ακόμα και στις τέσσερεις ώρες, ανάλογα με το επίπεδο επιδόσεων που έχουν επιλέξει οι παίκτες, όπως ο ρυθμός ανανέωση. Αν θέλετε να διακόψετε το παιχνίδι και να συνεχίσετε άμεσα από το σημείο που το είχατε αφήσει, υπάρχει η λειτουργία quick suspend/ resume, που είναι ενσωματωμένη στο SteamOS.

Σε περίπτωση που είναι επιθυμητή η σύνδεση σε τηλεόραση, η Valve θα κυκλοφορήσει ένα dock, συμβατό ακόμα και με τηλεοράσεις τεχνολογίας CRT, με την προϋπόθεση ότι διαθέτετε τα απαραίτητα καλώδια. Το dock θα έρθει με πλήρως λειτουργικές θύρες USB-C είτε πρόκειται για μεταφορά δεδομένων μέσω HDMI, είτε μέσω Ethernet, είτε μέσω πρωτοκόλου USB αλλά και τεχνολογία Bluetooth, που θα επιτρέπει ακόμα και τη σύνδεση ακουστικών.

Κάθε χρήστης θα έχει ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στη συλλογή των παιχνιδιών του στο Steam και παράλληλα θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα περισσότερα από τα αγαπημένα του περιφερειακά. Τέλος, το βάρος του Steam Deck θα είναι 699 γραμμάρια.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0