eSports & Games

Sony και Roblox υπόγραψαν συμφωνία για νέα μουσική συνεργασία

Sony και Roblox υπόγραψαν συμφωνία για νέα μουσική συνεργασία
Γνωστοί καλλιτέχνες στην online πλατφόρμα gaming.
Σχετικά Άρθρα

Η Roblox και η Sony Music Entertainment υπόγραψαν συμφωνία, με βάση την οποία ακόμα περισσότεροι καλλιτέχνες της Sony θα κάνουν την εμφάνισή τους στην δημοφιλή πλατφόρμα gaming. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους. Στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί για τη διεξαγωγή μουσικών events, όπως η ψηφιακή συναυλία της Lil Nas X στο Roblox τον περασμένο Νοέμβριο.

«Με τη συμφωνία αυτή, προσβλέπουμε στην επέκταση της ήδη επιτυχημένης συνεργασίας που έχουμε με την ομάδα της Roblox, γεγονός που θα μας ανοίξει το δρόμο για νέες εμπορικές ευκαιρίες, στο σημείο που η μουσική συναντάει το gaming», δήλωσε ο πρόεδρος της Sony Music, Dennis Kooker και συμπλήρωσε, «οι εντυπωσιακοί κόσμοι που είναι χτισμένοι με διαδικτυακές τεχνολογίες, αποτελούν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την προσέγγιση ενός όλο και μεγαλύτερου μέρους χρηστών, που θέλουν να χρησιμοποιούν τις εικονικές κοινότητες για να απολαμβάνουν μουσικές εμπειρίες με άλλους».

Πρόσφατα η Roblox υπόγραψε παρόμοια συμφωνία με την Bertelsmann Music Group (BMG).

Οι παραπάνω συμφωνίες έρχονται μερικές εβδομάδες μετά την μήνυση που κατέθεσε η The National Music Publishers' Association των Η.Π.Α. εναντίο της Roblox, ζητώντας αποζημίωση ύψους $200 εκ. για παράνομη χρήση τραγουδιών γνωστών καλλιτεχνών, όπως η Ariana Grande, ο Ed Sheeran και οι The Rolling Stones.

Μάλιστα ο πρόεδρος της NMPA, David Israelite, είχε κατηγορήσει τους υπευθύνους της πλατφόρμας gaming, λέγοντας ότι κερδίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, απαιτώντας από τους χρήστες να πληρώνουν συγκεκριμένο ποσό, κάθε φορά που ανεβάζουν τραγούδια στο Roblox, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια της νεολαίας για τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων και την ίδια στιγμή δεν κάνουν την οποιαδήποτε ενέργεια για να αποτρέψουν την οποιαδήποτε παραβίαση ή να ενημερώσουν τους χρήστες.

Από πλευράς της, η Roblox αρνήθηκε τις παραπάνω κατηγορίες, τονίζοντας ότι πρόκειται για παρεξήγηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η πλατφόρμα. Στο σχετικό δελτίο τύπου, η εταιρεία σημειώνει ότι σέβεται απόλυτα τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών και δεν δέχεται καμία απόπειρα παραβίασής τους.

Νικήτας Καβουκλής

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0