eSports & Games

Στόχος της Sony η αποστολή πάνω από 22,6 εκ. PlayStation 5 στα καταστήματα το επόμενο οικονομικό έτος

Στόχος της Sony η αποστολή πάνω από 22,6 εκ. PlayStation 5 στα καταστήματα το επόμενο οικονομικό έτος
Στοχεύει σε νέο ρεκόρ...
Σχετικά Άρθρα

Για μία ακόμα φορά, οι επικεφαλής της Sony δηλώνουν πως στόχος της εταιρείας είναι οι πωλήσεις του PlayStation 5 να καταγράψουν ρεκόρ το επόμενο οικονομικό έτος. Πιο συγκεκριμένα, το 12μηνο που ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου 2023, η Sony σκοπεύει να στείλει στα καταστήματα περισσότερες από 22,6 εκατομμύρια κονσόλες νέας γενιάς. Αν πραγματοποιηθεί αυτό, τότε θα καταρριφθεί το ρεκόρ που κρατάει επί 24 χρόνια το original PlayStation, δηλαδή 22,6 εκ. συσκευές το οικονομικό έτος 1998.

Τον παραπάνω στόχο ανακοίνωσε ο CEO της PlayStation, Jim Ryan, τον Μάιο, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με επενδυτές της εταιρείας και επανέλαβε ο CEO της Sony, Kenichiro Yoshida, σε νέα συνάντηση με επενδυτές την περασμένη Τρίτη.

Όσον αφορά άλλες, προγενέστερες κονσόλες, το καλύτερο έτος για το PlayStation 2 ήταν το 2002, όταν πουλήθηκαν 22 εκ. κονσόλες, για το PlayStation 3 τo 2010 με 14,4 εκ. και για το PlayStation 4, το 2016 με 20 εκ.

Η Sony ευελπιστεί πως ως το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους, δηλαδή στις 31 Μαρτίου 2021, θα έχει στείλει στα καταστήματα πάνω από 14,8 εκ. PlayStation 5. Αν ο στόχος επιτευχθεί, τότε θα έχει ξεπεράσει τον αριθμό των PlayStation 4 που έφτασαν στα καταστήματα κατά το δεύτερο έτος κυκλοφορίας της εν λόγω κονσόλας. Πάντως, οι υπεύθυνοι της εταιρείας παραδέχονται πως κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει πραγματικότητα, λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στην αλυσίδα προμηθειών, εξ' αιτίας της πανδημίας του COVID-19. Μάλιστα, τα προβλήματα με τη διαθεσιμότητα του PlayStation 5, αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το τέλος του 2021.

Τέλος, πληροφορίες θέλουν τη Sony να ξεκινάει την παραγωγή ενός επανασχεδιασμένου PlayStation 5 μέσα στο 2022. Το δημοσίευμα προέρχεται από την ιστοσελίδα DigiTimes και υποστηρίζει ότι προμηθευτές όπως η εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών TSMC, σκοπεύουν να ξεκινήσουν την παραγωγή του νέου μοντέλου της κονσόλας μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου του 2022.

Νικήτας Καβουκλής

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0