eSports & Games

Τέλη του 2022 θα κυκλοφορήσει το νέο PlayStation VR headset της Sony για το PS5

Τέλη του 2022 θα κυκλοφορήσει το νέο PlayStation VR headset της Sony για το PS5

Όπως αναφέρει το Bloomberg...

Σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ του Bloomberg, το επόμενο PlayStation VR headset της Sony είναι πολύ πιθανό να λανσαριστεί στα τέλη του 2022. Όπως αναφέρεται, η Sony σκοπεύει να κυκλοφορήσει τη συσκευή την εορταστική περίοδο του επόμενου έτους και θα χρησιμοποιήσει OLED panels της Samsung Display.

Η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση από πλευράς Sony, σχετικά με την ανάπτυξη μιας νέας συσκευής PlayStation VR ήρθε τον περασμένο Φεβρουάριο, με την εταιρεία να σημειώνει πως το επερχόμενο σύστημα για την κονσόλα νέας γενιάς, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2020, θα προσφέρει στους παίκτες εμπειρίες υψηλής ποιότητας, με δραματικές βελτιώσεις στην απόδοση και τους τρόπους αλληλεπίδρασης. Οι παίκτες θα έχουν την εντύπωση ότι έχουν μπει σε έναν άλλο, πραγματικό κόσμο, μόλις τοποθετήσουν στο κεφάλι τους το headset. Όλες οι παραπάνω βελτιώσεις βασίζονται σε όσα έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια η Sony και τις εμπειρίες που έχει αποκτήσει από την αντίστοιχη συσκευή εικονικής πραγματικότητας του PlayStation 4. Μάλιστα, αυτή τη φορά, ακόμα και το στήσιμο θα απλοποιηθεί, καθώς η σύνδεση με την κονσόλα θα απαιτεί μόνο ένα καλώδιο και παράλληλα θα προσφέρεται εικόνα υψηλής ποιότητας.

Από τις καινοτομίες και τους νεοτερισμούς δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα χειριστήρια που θα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του νέου PlayStation VR. Μάλιστα θα ενσωματώνουν βασικές λειτουργίες του DualSense wireless controller του PlayStation 5, όπως τα adaptive triggers και το haptic feedback. Επιπλέον, θα υπάρχουν αισθητήρες, μέσω των οποίων θα αναγνωρίζεται η θέση των δακτύλων των παικτών, δίχως να υπάρχει ανάγκη να πιέζουν σε συγκεκριμένα σημεία. Η τεχνολογία αυτή θα επιτρέψει περισσότερο φυσικές κινήσεις των χεριών κατά τη διάρκεια του gameplay. Από την άλλη, το headset θα παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή την θέση των χειριστηρίων, οπότε οι όποιες κινήσεις θα είναι απόλυτα συντονισμένες μεταξύ τους. Ακόμα, για την διευκόλυνση της εκτέλεσης όλων των λειτουργιών, κάθε χειριστήριο θα περιλαμβάνει αναλογικό μοχλό, δύο πλήκτρα και δύο σκανδάλες.

Τέλος, νεότερες πληροφορίες θέλουν τη συνολική ανάλυση να φτάνει τα 4000 x 2040 pixels.

Νικήτας Καβουκλής

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0