eSports & Games

Η retro κονσόλα Atari VCS θα κυκλοφορήσει στις 15 Ιουνίου

Η retro κονσόλα Atari VCS θα κυκλοφορήσει στις 15 Ιουνίου

Για gamers και όχι μόνο...

Σχετικά Άρθρα

To Atari VCS αναμένεται να βρεθεί πολύ σύντομα στα ράφια των καταστημάτων, μιας και η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα λανσαριστεί στις 15 Ιουνίου 2021. Το project αποκαλύφθηκε σχεδόν τέσσερα χρόνια πριν, τον Ιούνιο του 2017, αφότου η κυκλοφορία του Nintendo Entertainment System Classic, προσέλκυσε το ενδιαφέρον όσων ασχολούνται με το retro gaming. Το αρχικό της όνομα ήταν Ataribox και η Atari είχε υποσχεθεί ότι θα εμφανιζόταν στην αγορά πολύ σύντομα.

Για τη χρηματοδότηση της δημιουργίας του, το 2017 ξεκίνησε μια καμπάνια στο Indiegogo, που όμως δεν ενεργοποιήθηκε πριν το καλοκαίρι του 2018. Τον Μάρτιο του 2019, οι υπεύθυνοι της καμπάνιας ανακοίνωσαν ότι η κυκλοφορία του Atari VCS μεταφέρεται για το τέλος του 2019, προκειμένου να βελτιωθούν οι τεχνικές του προδιαγραφές. Ήταν κάτι παραπάνω από φανερό ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα, κάτι που επιβεβαιώθηκε με την παραίτηση του αρχιτέκτονας του συστήματος, Rob Wyatt. Ο λόγος για τον οποίο εγκατέλειψε το project ήταν πως δεν είχε πληρωθεί επί ένα εξάμηνο. Όπως ήταν λογικό, ξεκίνησαν οι πρώτες βάσιμες ανησυχίες σχετικά με τον αν η Atari θα κατόρθωνε να φέρει τη retro κονσόλα που ετοίμαζε στα ράφια των καταστημάτων.

Τον Νοέμβριο του 2019, η εταιρεία έσπευσε να καθησυχάσει το κοινό τονίζοντας ότι το VCS βρισκόταν ήδη στα τελευταία στάδια της ανάπτυξής του, έτοιμο να βαδίσει το κατώφλι της παραγωγής και ότι το λανσάρισμά του θα πραγματοποιούνταν τον Μάρτιο του 2020. Όμως, η ημερομηνία αυτή πέρασε, το μόνο που είχε καταφέρει ως τότε η Atari ήταν να προετοιμάσει μερικά development kits για τα studios που θα δημιουργούσαν παιχνίδια για την κονσόλα και με αφορμή την πανδημία του COVID-19, προειδοποίησε ότι τα πλάνα της για την κυκλοφορία θα καθυστερούσαν εκ νέου.

Οι ελπίδες των gamers αναπτερώθηκαν, όταν τον Δεκέμβριο του 2020, η Atari ξεκίνησε να στελνει τις πρώτες μονάδες του VCS σε όσους είχαν υποστηρίξει την καμπάνια χρηματοδότησης στο Indiegogo. Η υπόσχεσή της ήταν πως το σύστημα θα γινόταν διαθέσιμο για όλους το πρώτο τρίμηνο του 2021, κάτι που ναι μεν δεν υλοποιήθηκε, παρόλα αυτά πλέον υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η βασική έκδοση του Atari VCS θα κοστίζει $300, ενώ θα υπάρχει και η έκδοση All-In για την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ξοδέψουν $400 και στη συσκευασία της περιλαμβάνονται δύο χειριστήρια. Επιπλέον και οι δύο εκδόσεις έρχονται με τη συλλογή Atari VCS Vault Vol. 1, που περιλαμβάνει 100 από τα παιχνίδια της εταιρείας που είχαν κυκλοφορήσει στις αίθουσες των arcades και το Atari 2600.

Όμως, το Atari VCS δεν είναι σχεδιασμένο μόνο για παιχνίδια. Μία από τις ευκολίες που θα προσφέρει στους χρήστες η retro κονσόλα είναι ο ενσωματωμένος Google Chrome browser, για πλοήγηση στο διαδίκτυο. Παράλληλα θα υπάρχει πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές της Google, όπως το Workspace και τα Docs, ενώ θα είναι δυνατή και η σύνδεση περιφερειακών, όπως πληκτρολόγιο, ποντίκι και web camera.

Τέλος, θα υπάρξει και ένα VCS companion app για συσκευές με λειτουργικό iOS ή Android. Έτσι, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το smartphone τους, υποκαθιστώντας σε αρκετές περιπτώσεις τη χρήση του πληκτρολογίου αλλά και του ποντικιού.

Νικήτας Καβουκλής

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0