eSports & Games

Schalke: Πουλά τη θέση της στο League of Legends έναντι 30 εκ. ευρώ

Schalke: Πουλά τη θέση της στο League of Legends έναντι 30 εκ. ευρώ
Τα οικονομικά προβλήματα του ποδοσφαιρικού κλαμπ επηρεάζουν και το μέλλον της ομάδας στα eSports.

Πωλητήριο στην εγγυημένη θέση της στην κλειστή Λίγκα του League of Legends έχει βάλει ο γνωστός γερμανικός σύλλογος. Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ της Bild, Max Backhaus, ο αγοραστής έχει ήδη βρεθεί και η πώληση αναμένεται να φτάσει τα 30 εκ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Schalke 04 Esports, Tim Reichert, τοποθετήθηκε επί του θέματος υποστηρίζοντας πως: «Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με κάποια επενδυτικά group που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον, ωστόσο, στην παρούσα φάση δεν υπάρχει συμφωνία. Στις επόμενες 10-14 ημέρες είναι πιθανό το deal να έχει οριστικοποιηθεί».

Την εμπορική σημασία του eSports τμήματος τόνισε ο Sascha Marx, υπεύθυνος τύπου της ποδοσφαιρικής Schalke, που υποστήριξε ότι: «Πάντα αναγνωρίζαμε ότι οι πωλήσεις που αφορούν τις επενδύσεις μας στο χώρο των eSports θα αποτελούν μία σταθερή πηγή εσόδων. Το κοινό μας θα ενημερωθεί σύντομα για τις επόμενες κινήσεις μας».

Το μέλλον του υπάρχοντος ρόστερ του Οργανισμού δεν έχει ακόμα διευθετηθεί. Κανείς δεν ξέρει αν θα χάσει τη θέση του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του League of Legends, ή αν θα μεταφερθεί στην ομάδα που θα αντικαταστήσει τη Schalke. Πάντως, κατά μεγάλη πιθανότητα, το νέο μέλος του LEC δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί μέσα στη σεζόν και πιθανότατα θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 2022 για να δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι του.

Φήμες που αφορούσαν την πώληση της ομάδας είχαν κυκλοφορήσει από τον Φεβρουάριο. Ο κορονοϊός διατάραξε για τα καλά τα οικονομικά της Schalke, δημιουργώντας χρέος εκατοντάδων εκατομμυρίων. Έτσι, το πωλητήριο της εγγυημένης θέσης στο LOL έμοιαζε με μονόδρομο στην αναζήτηση της οικονομικής εξυγίανσης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Schalke 04 Esports ήταν και ο τελευταίος σταθμός της επαγγελματικής καριέρας του καλύτερου Έλληνα παίκτη, Κωνσταντίου «FORG1VEN» Τζορτζίου, που είχε φορέσει τα μπλε από τον Νοέμβριο του 2019 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0