eSports & Games

Με πάνω από 40 δισ. προβολές, το League of Legends είναι το πιο δημοφιλές video game στο Twitch

Με πάνω από 40 δισ. προβολές, το League of Legends είναι το πιο δημοφιλές video game στο Twitch

Πολύ μακριά από το δεύτερο Fortnite...

Σχετικά Άρθρα
Το League of Legends (LoL) σημείωσε ένα νέο, σημαντικό ρεκόρ, στον κόσμο του online video game streaming. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Safe Betting Sites, το League of Legends έγινε το πρώτο παιχνίδι που ξεπέρασε τις 40 δισ. προβολές στο Twitch, τον Μάιο του 2021.

Η πλατφόρμα streaming Twitch κλείνει 10 χρόνια λειτουργίας τον μήνα που διανύουμε και από την πρώτη ημέρα που λανσαρίστηκε έχουν καταγραφεί δισεκατομμύρια προβολές περιεχομένου, είτε πρόκειται για ζωντανές μεταδόσεις είτε όχι. Παρά τα χρόνια του, παραμένει ιδαίτερα δημοφιλές και δικαίως θεωρείται από τους πρωτεργάτες του χώρου. Ναι μεν ο ανταγωνισμός αυξάνεται συνεχώς και μάλιστα από πλατφόρμες που προέρχονται από γίγαντες της πληροφορίκής, όπως το Facebook Gaming και το YouTube Gaming, παρόλα αυτά, αρνείται να εγκαταλείψει τον θρόνο του.

Τα πέντε κορυφαία σε video games στο Twitch συγκεντρώνουν σχεδόν 115 δισ. προβολές και όπως προαναφέρθηκε ξεχωρίζει το League of Legends με 40,67 δισ. σε παγκόσμιο επίπεδο. Το δημοφιλές battle-royale Fortnite είναι στη δεύτερη θέση της λίστας με 24,24 δισ. προβολές και ακολουθεί το CS:GO με 18,34 δισ. Ένα σκαλί πιο κάτω, δηλαδή τέταρτο το DOTA 2 με 16,47 και την πεντάδα συμπληρώνει το Grand Theft Auto V με 15,19 δισ. Επιπλέον τον Μάιο του 2021, κορυφαίο στις προτιμήσεις των χρηστών του Twitch ήταν το Grand Theft Auto V, με προβολές που αντιστοιχούν στο 11,4% του συνόλου και δεύτερο ήταν το LoL με 8,7%.

Από άποψη followers, το Fortnite είναι μακράν πιο δημοφιλές, με 74 εκ. χρήστες του Twitch να παρακολουθούν από κοντά τα τεκτενόμενα γύρω από τον τίτλο. Δεύτερο το Grand Theft Auto Online, με 45,2 εκ. followers. Πιο δημοφιλής ομάδα στην πλατφόρμα streaming είναι οι PUBG Partners με 91,5 εκ. followers και τέλος, ο χρήστης TheGrefg, κατέχει, για την ώρα, το ρεκόρ με τους περισσότερους ταυτόχρονους θεατές το 2021, που είναι 2,39 εκ.

Νικήτας Καβουκλής

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0