eSports & Games

Πληροφορίες ότι το Nintendo Switch Pro θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο

Πληροφορίες ότι το Nintendo Switch Pro θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο
Αντικαθιστώντας το υπάρχον μοντέλο.
Σχετικά Άρθρα

Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι μια αναβαθμισμένη έκδοση του Nintendo Switch θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο και πολύ πιθανό να αντικαταστήσει πλήρως το υπάρχον μοντέλο. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η παραγωγή της νέας κονσόλας θα ξεκινήσει τον Ιούλιο και η αποκάλυψή της θα πραγματοποιηθεί πριν την Ε3 2021, που θα διεξαχθεί από 12 έως 15 Ιουνίου. Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με την τεχνολογία που θα ενσωματώνει το νέο σύστημα, λέγεται όμως ότι η τιμή της θα είναι πάνω από $299.

Η ιαπωνική εταιρεία θα συνεχίσει να πουλάει το Nintendo Switch Lite, όμως το original Nintendo Switch θα αποσυρθεί σταδιακά, όταν κυκλοφορήσει το αναβαθμισμένο μοντέλο. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ρυθμός παραγωγής της επερχόμενης κονσόλας θα είναι 1 εκ. συστήματα ανά μήνα, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους, αναλόγως βέβαια και πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών.

Οι φήμες για την κυκλοφορία του Nintendo Switch Pro δεν είναι νέες και έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες. Τον Μάρτιο υπήρχαν αναφορές ότι θα έρθει με οθόνη 7 ιντσών της Samsung, ανάλυση 720p και θα έχει χαμηλή κατανάλωση μπαταρίας. Λέγεται ότι ένα ακόμα βασικό χαρακτηριστικό θα είναι το νέο chip γραφικών της Nvidia αλλά και η τεχνολογία Deep Learning Super Sampling, που θα προσφέρουν ανάλυση 4K όταν η κονσόλα είναι συνδεδεμένη στην τηλεόραση και θα μπορεί να συναγωνίζεται στον τομέα αυτό τα PlayStation 5, Xbox Series X και Xbox Series S.

Ήδη, τα δύο μοντέλα Nintendo Switch που βρίσκονται στην αγορά έχουν πουλήσει συνδυαστικά 85 εκ. συστήματα και δεν θα αργήσει η στιγμή που θα ξεπεράσουν τα 101 εκ. όσα δηλαδή έχει πουλήσει το Wii, η πλέον επιτυχημένη οικιακή κονσόλα της εταιρείας. Τέλος, μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, ο πρόεδρος της εταιρείας Shuntaro Furukawa, είχε δηλώσει πως το Nintendo Switch βρίσκεται στο μέσο του κύκλου ζωής του.

Νικήτας Καβουκλής

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0