eSports & Games

Η Valve φέρεται να ετοιμάζει φορητό Steam PC

Η Valve φέρεται να ετοιμάζει φορητό Steam PC
Με λειτουργικό Linux και οθόνη αφής.
Σχετικά Άρθρα

Η επιτυχία του Nintendo Switch έχει κάνει ένα μεγάλο κομμάτι της βιομηχανίας του gaming να αναθεωρήσει τις απόψεις του για τις φορητές κονσόλες. Το υβριδικό σύστημα της Nintendo έχει καταστεί ο απόλυτος προορισμός για όσους αρέσκονται να ασχολούνται με indie games όπου και αν βρίσκονται. Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τη Valve, η οποία σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «Ars Technica», ετοιμάζει τη δική της φορητή κονσόλα.

Το δημοσίευμα επικαλείται πολλαπλές πηγές που βρίσκονται σε άμεση επαφή με την δημιουργία της νέας συσκευής. Για την ώρα, η κωδική ονομασία της είναι «SteamPal», θα τρέχει ένα μεγάλο αριθμό από τα παιχνίδια του Steam σε λειτουργικό Linux και κατά πάσα πιθανότητα θα λανσαριστεί έως το τέλος του έτους. Το «SteamPal» περιγράφεται ως «all-in-one PC» με το δικό του gamepad και οθόνη αφής, όμως δεν θα έχει αποσπώμενα χειριστήρια, όπως τα Joy Cons του Nintendo Switch. Σύμφωνα πάντοτε με το ίδιο ρεπορτάζ, θα διαθέτει και θύρα USB-C για τη μεταφορά της απεικόνισης σε τηλεοράσεις και monitors.

Προς το παρόν το μηχάνημα βρίσκεται σε φάση προτυποποίησης και δεν έχει αποφασιστεί αν θα χρησιμοποιηθεί hardware της AMD ή της Intel. Ένα από τα σχέδια που βρίσκονται υπό συζήτηση περιγράφεται ως αρκετά πιο στενόμακρο σε σχέση με το Switch, προκειμένου να χωράνε τα πλήκτρα του gamepad, οι σκανδάλες, ένα ζευγάρι joysticks, ένα touchpad σε μέγεθος όσο ο ανθρώπινος αντίχειρας και η οθόνη αφής.

Το δημοσίευμα ενισχύεται από τα πρόσφατα ευρήματα του Pavel Djundik, developer του SteamDB, ο οποίος ανακάλυψε ότι στον κώδικα του Steam προστέθηκαν αναφορές όπως, «SteamPal» και «SteamPal Games» και σχετίζονται με την κωδική ονομασια «Neptune» που οι χρήστες της πλατφόρμας της Valve συνάντησαν για πρώτη φορά το περασμένο έτος. Δείχνει πως όλα αυτά σχετίζονται με τη φορητή κονσόλα που ετοιμάζει η εταιρεία του Gabe Newell. Ο ίδιος είχε αφήσει υπαινιγμούς για την ύπαρξη ενός νέου συστήματος, όταν κατά τη διάρκεια ενός panel στη Νέα Ζηλανδία, ρωτήθηκε ποια είναι τα πλάνα της Valve για τα παιχνίδια και τις κονσόλες, «Στο τέλος του έτους θα αποκτήσετε μια καλύτερη ιδέα για αυτά...και δεν είναι η απάντηση που περιμένετε. Θα πείτε, "Α! Ναι", τώρα κατάλαβα τι εννοούσε».

Δεν είναι η πρώτη απόπειρα της Valve να αναπτύξει δικό της gaming hardware. Προηγήθηκαν το Steam Controller και τα Steam Machines, που όμως δεν συγκινησαν τους καταναλωτές. Παρόλα αυτά, το Valve Index, το μάλλον πολυτελές VR headset, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και το ίδιο θα συμβεί με τον SteamPal, εφόσον η τιμή του κινηθεί σε λογικά επίπεδα.

Νικήτας Καβουκλής

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0