Βίντεο φέρεται να δείχνει Ισραηλινό παίκτη να συμμετέχει σε στρατιωτική επιχείρηση στον νότιο Λίβανο κάτι που όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.
Ο Μενάσε Ζάλκα ο οποίος αγωνίζεται στην Χάποελ Χαντέρα (ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του Ισραήλ) φαίνεται να λαμβάνει μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στο νότιο Λίβανο. Όπως αποκαλύπτει το Al Jazeera, ο Ζάλκα φοράει την στολή του ισραηλινού στρατού και στο βίντεο φαίνεται αρχικά να πυροβολεί με πολυβόλο ενώ στη συνέχεια ρίχνει χειροβομβίδα.
Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο 35χρονος ποδοσφαιριστής υπηρετεί ως έφεδρος στην ταξιαρχία αλεξιπτωτιστών του στρατού. Στις εικόνες φαίνεται μαζί με έναν ακόμη στρατιώτη να ανοίγει πυρ από κατεστραμμένο κτίριο σε κατοικημένη περιοχή, σε άγνωστη τοποθεσία στον νότιο Λίβανο.






