Football Talk

Ιταλιάνο: «Ο Ολυμπιακός στον τελικό θα είναι σαν να παίζει εντός έδρας»

Ιταλιάνο: «Ο Ολυμπιακός στον τελικό θα είναι σαν να παίζει εντός έδρας»

Ο μεγάλος τελικός για τον Ολυμπιακός και τη Φιορεντίνα πλησιάζει. Ο προπονητής των «Βιόλα», Βιτσέντζο Ιταλιάνο, μίλησε για την παρουσία των «ερυθρόλευκων» οπαδών στην OPAP Arena, αλλά και για τη δυναμική της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Όπως στον Ολυμπιακό, έτσι και στην Φιορεντίνα, τα πάντα γυρίζουν γύρω από τον τελικό του Europa Conference League, την Τετάρτη 29 Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι «Βιόλα» μετά και τον περσινό χαμένο τελικό, έρχονται αποφασισμένοι στην Ελλάδα, για να πάρουν, ότι τους στέρησε πέρσι η Γουέστ Χαμ.

Ο Βιτσέντζο Ιταλιάνο βρίσκεται στην άκρη του πάγκου των Ιταλών και σε δηλώσεις που παραχώρησε, στάθηκε στην δυναμική παρουσία των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων στον μεγάλο τελικό, ενώ τόνισε πως για να κέρδισε ο Ολυμπιακός δύο φορές την Άστον Βίλα, είναι δεδομένα μία καλή ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την παρουσία της Φιορεντίνα σε δεύτερο διαδοχικό τελικό του Conference League: 

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι, όλοι είναι χαρούμενοι. Παίρνουμε μέρος σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση δύο χρονιές στη σειρά και έχουμε φτάσει στον τελικό ισάριθμες φορές. Είναι πραγματική χαρά και συνοψίζει την σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει σε αυτά τα τρία εκπληκτικά χρόνια. Πέρυσι είχαμε ένα σπουδαίο ταξίδι, αν και το τέλος δεν ήταν τόσο ωραίο. Φέτος το επαναλάβαμε, κάτι που δεν ήταν εύκολο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό γιατί η Φιορεντίνα έχει πολλά χρόνια να πάρει ένα τρόπαιο. Έχουμε ακόμη μία ευκαιρία και αυτή τη φορά θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε καλύτερα. Εύχομαι οι προσπάθειές μας, η σκληρή δουλειά, η προσοχή που έχουμε δώσει στη διοργάνωση να μας φέρει το κερασάκι στην τούρτα».

Για την ήττα στον περυσινό τελικό από την Γουέστ Χαμ: 

«Είχαμε το match point στα τελευταία λεπτά χάρη στο γκολ του Τζάκομο Μποναβεντούρα. Δυστυχώς σε αυτά τα ματς, ο διάβολος είναι στις λεπτομέρειες. Η παραμικρή διάσπαση της προσοχής μπορεί να οδηγήσει σε λάθη και θα πρέπει να είσαι τέλειος».

Για τις αλλαγές της Φιορεντίνα σε σχέση με πέρυσι: 

«Από την αρχή της σεζόν έχουμε κάνει μικρές αλλαγές. Από το φινάλε της περασμένης σεζόν έχουμε αρχίσει να αλλάζουμε τις θέσεις των μέσων μας, προσπαθήσαμε να βάλουμε κάποιους αμυντικούς να παίζουν πιο ψηλά για να έχουμε καλύτερη ανάπτυξη. Για αυτό το λόγο ο κεντρικός αμυντικός μας, Λούκας Μαρτίνες, έχει βάλει 10 γκολ. Όλοι χάρηκαν για αυτό, ειδικά εκείνος, δεν σκοράρουν συχνά οι στόπερ».

Για το γεγονός πως αντιμετωπίζει ελληνική ομάδα στην Αθήνα: 

«Θα έχουμε απέναντί μας έναν δύσκολο αντίπαλο. Εάν καταφέρνεις να νικήσεις και στα δύο ματς των ημιτελικών απέναντι στην Άστον Βίλα, θα πρέπει να είσαι καλός. Και θα είναι για αυτούς ένα ματς εντός έδρας. Δεν θα παίξουν στο γήπεδό τους αλλα παρόλα αυτά θα παίζουν στην πόλη τους. Αυτό κάνει ακόμη μεγαλύτερη την πρόκληση για εμάς. Από τη στιγμή ωστόσο που βγαίνεις στο χορτάρι και ο διαιτητής σφυρίζει την έναρξη του ματς και είσαι εκεί, όλα τα άλλα μπαίνουν στην άκρη. Θα πρέπει να εστιάσουμε στην προσπάθεια να νικήσουμε έναν αντίπαλο ο οποιός, για μένα, έχει ποιότητα, ικανότητα. Όπως πάντα θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε από το ματς».

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0