Football Talk

Άθλιος τελικός, δίκαιο αποτέλεσμα, με… buzzer-beater Βαγιαννίδη, για το 20ό Κύπελλο του Παναθηναϊκού! (video)

Άθλιος τελικός, δίκαιο αποτέλεσμα, με… buzzer-beater Βαγιαννίδη, για το 20ό Κύπελλο του Παναθηναϊκού! (video)

Σε έναν απίστευτο τελικό, από πλευράς εξέλιξης, ο Παναθηναϊκός είναι εκείνος που κατακτά το Κύπελλο Ελλάδος και κατά συνέπεια παίρνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο του Europa League που εκκρεμούσε. Τρεις κόκκινες σε 20 λεπτά, με εννέα τελείωσε το ματς ο Άρης, σκόρερ του «χρυσού» γκολ ο Βαγιαννίδης σε «νεκρό χρόνο»!

Όποιος είδε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη στο «Πανθεσσαλικό», προφανώς και θα διαπίστωσε πως δεν επρόκειτο για ένα παιχνίδι που θα μας μείνει αλησμόνητο, από πλευράς θεάματος.

Ήταν τέτοια όμως, η εξέλιξη της αναμέτρησης, που δύσκολα θα λησμονήσει κανείς όσα έλαβαν χώρα στον Βόλο. Διότι μετά από ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι έγινε «κόλαση» μέσα σε 20 λεπτά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το πρώτο μέρος θα λησμονηθεί γρήγορα. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους Θεσσαλονικείς, στο 25Ο λεπτό της αναμέτρησης, από στημένη φάση έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού. Με γέμισμα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που βρισκόταν ο Μπράμπετς, ο οποίος έπιασε μια καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Λοντίγκιν πραγματοποίησε πολύ δύσκολη επέμβαση και ο Τσέριν έδωσε τέλος στην φάση.

Απάντηση στην ευκαιρία του Άρη είχε ο Παναθηναϊκός, τρία λεπτά αργότερα, με τον Μαντσίνι να παραλαμβάνει μια μπαλιά από τον Χουάνκαρ και με ατομική ενέργεια μέσα στην περιοχή σούταρε προς την εστία. Το σουτ του Αργεντίνου ήταν αδύναμο όμως, και ο Κουέστα μπλόκαρε εύκολα.

Όλα άλλαξαν από το 50ο λεπτό και έπειτα. Αρχικά, ο Κώτσιρας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον Έλληνα αμυντικό, στην προσπάθεια του να αναχαιτίσει την μπάλα που κατευθυνόταν στον Ζαμόρα, να βρίσκει το πόδι του.

Μόλις για 15 λεπτά κλήθηκε ο Παναθηναϊκός όμως, να αντιμετωπίσει τον Άρη με παίκτη λιγότερο. Ο Νταρίντα σε ένα μαρκάρισμα του πάνω στον Αράο στο 65’, είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και οι δύο ομάδες ισορρόπησαν αριθμητικά με 10 παίκτες.

Δεν πρόλαβε να ξεφύγει από το σοκ καλά-καλά η ομάδα του Άκη Μάντζιου και σε μια μονομαχία του Ζουλ και του Μπακασέτα, ο πρώτος αποβλήθηκε. Η Φραπάρ βρισκόταν πολύ κοντά στην φάση, είδε το περιστατικό και έδωσε απευθείας κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Άρη στο 70’.

Οι «πράσινοι» πίεσαν, αλλά δεν διαφοροποιήθηκε κάτι, με τον Μπερνάρ να καταγράφει την κορυφαία στιγμή της ομάδας του στο 83’. Το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το 96’, αλλά μία παράλληλη πάσα του Χουάνκαρ και ένα τελείωμα από κοντά του Βαγιαννίδη, έδωσε το Κύπελλο στον Παναθηναϊκό!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0