Football Talk

Τι έκανε η ΑΕΚ το περσινό καλοκαίρι στις μεταγραφές που δεν θα κάνει φέτος

Τι έκανε η ΑΕΚ το περσινό καλοκαίρι στις μεταγραφές που δεν θα κάνει φέτος

Ήδη για την ΑΕΚ τρέχει ο μεταγραφικός σχεδιασμός ενόψει της νέας σεζόν. Ποια τα αρχικά δεδομένα και η πολιτική που θα ακολουθηθεί;

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η σεζόν για την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε αφήνοντας μία μεγάλη πικρία για το γεγονός ότι δεν κατακτήθηκε και φέτος το πρωτάθλημα. Είτε όμως το κατακτούσε τελευταία αγωνιστική, είτε όχι - όπως δυστυχώς για εκείνη συνέβη – οι αποφάσεις όσον αφορά την μεταγραφική πολιτική που θα ακολουθηθεί το καλοκαίρι και το ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής σεζόν, έχουν παρθεί.

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει πάρει τις αποφάσεις του και δεν θα άλλαζαν ακόμα κι αν ερχόταν στο τέλος ο τίτλος στη Φιλαδέλφεια. Πέρυσι το καλοκαίρι το κλίμα ήταν πανηγυρικό: Η ΑΕΚ είχε κατακτήσει το νταμπλ, η πρώτη σεζόν του Αλμέιδα ήταν συγκλονιστικά καλή, ενώ εκτός από τους δυο εγχώριους τίτλους η ομάδα έπαιξε και εξαιρετικό ποδόσφαιρο στα περισσότερα παιχνίδια της.

Το σκεπτικό λοιπόν που υπήρξε πέρυσι είναι να μην χαλάσει το ρόστερ που έφερε το νταμπλ. Μία απόφαση λογική εκείνη την περίοδο και ως επιβράβευση των παικτών, αλλά και γιατί ομάδα που κερδίζει… δεν αλλάζει. Μόνο οι Τζαβέλλας και Φράνσον αποχώρησαν. Από εκεί και πέρα πολλές μεταγραφές δεν έγιναν. Αγοράστηκε ο Πινέδα, ο οποίος έκανε υπέροχα πράγματα ως δανεικός από τη Θέλτα. Η ΑΕΚ αγόρασε τον Πόνσε επίσης, πήρε τον Πισάρο, απέκτησε τον Πήλιο και στο τέλος των μεταγραφών πήρε ως δανεικό με οψιόν αγοράς και τον Κάλενς (τον Γενάρη ήρθε με αγορά μόνο ο Λιούμπισιτς). Επί της ουσίας η ΑΕΚ κράτησε το ρόστερ που της έφερε το νταμπλ και προσπάθησε να το εμπλουτίσει με λίγες μεταγραφές.

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό όσον αφορά τα μεταγραφικά. Αναμένεται να έχουμε περισσότερες αποχωρήσεις, απ’ ότι είχαμε πέρυσι στο αντίστοιχο χρονικό σημείο. Αυτόματα τούτο σημαίνει ότι θα γίνουν και περισσότερες μεταγραφές, απ’ όσες έγιναν το καλοκαίρι του 2023. Γενικά στόχος είναι η αναβάθμιση σε αρκετές θέσεις και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ήδη η ΑΕΚ. Με απλά λόγια μπαίνουμε σε ένα «καυτό» μεταγραφικό καλοκαίρι. Δεν θα… διαλυθούν τα πάντα εννοείται. Η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες, απλά φέτος αρκετοί δεν έδειξαν σε διάρκεια όσα μπορούν να κάνουν. Στόχος δηλαδή επίσης πρέπει να είναι το φορμάρισμα των πολλών καλών παικτών που διαθέτει η ομάδα. Η διαχείριση του ρόστερ σε συνδυασμό με τις περισσότερες φετινές μεταγραφές που θα γίνουν, μπορούν να ξαναφέρουν την ΑΕΚ του Αλμέιδα ξανά στην κορυφή…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0