Football Talk

Η Ευρώπη που δεν αρκεί σε ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, η «μάχη» για την τρίτη θέση και το... σενάριο για 5ο εισιτήριο!

Η Ευρώπη που δεν αρκεί σε ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, η «μάχη» για την τρίτη θέση και το... σενάριο για 5ο εισιτήριο!

Την ευρωπαϊκή τους συμμετοχή έχουν εξασφαλίσει η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, με τη μάχη για την τρίτη θέση να παραμένει «ανοιχτή» μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Υπάρχει, όμως, και ένα… ακραίο σενάριο για να αγωνιστούν πέντε ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη!

Μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα για την εξ αναβολής αναμέτρηση των Play Offs της Stoiximan Super League (12/05, 2-0), πλέον το πρωτάθλημα θα κριθεί μεταξύ των δύο «Δικεφάλων».

Μαζί με το «τρίποντο», ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την παρουσία του στην Ευρώπη για τη νέα σεζόν, κάτι που έχει κάνει και η ΑΕΚ. Όπως όλα δείχνουν, μία εκ των δύο θα στεφθεί πρωταθλήτρια, που σημαίνει ότι θα παίξει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Τι γίνεται με τις υπόλοιπες θέσεις; Όποιος τερματίσει δεύτερος ή τρίτος, θα αγωνιστεί στη δεύτερη προκριματική φάση του Europa Conference League. Βέβαια, στη μέση υπάρχει και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, όπου Παναθηναϊκός και Άρης θα διεκδικήσουν το τρόπαιο και τη συμμετοχή τους στα προκριματικά του Europa League, γλυτώνοντας κατά πάσα πιθανότητα και έναν γύρο.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα δώσουν επομένως τη μάχη για την τρίτη θέση, αφού εάν ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο, τότε ο τέταρτος δεν μπορεί να βγει στο Conference League.

Όμως, εδώ υπάρχει και ένα σενάριο που μπορεί να δώσει συνολικά πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια στις ελληνικές ομάδες.

Ο «συνδυασμός» που απαιτείται είναι ο εξής: Ο Ολυμπιακός να πάρει το Conference League απέναντι στη Φιορεντίνα (29/05) και να τερματίσει τέταρτος, ο Άρης να στεφθεί Κυπελλούχος και ο Παναθηναϊκός να παραμείνει στην τρίτη θέση. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εκπροσωπείται η Ελλάδα από πέντε ομάδες στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0