Football Talk

Άρσεναλ: Ο Αρτέτα επιβάλλεται να διώξει το «φάντασμα» του Ολντ Τράφορντ αν θέλει να… ελπίζει σε πρωτάθλημα! (video)

Άρσεναλ: Ο Αρτέτα επιβάλλεται να διώξει το «φάντασμα» του Ολντ Τράφορντ αν θέλει να… ελπίζει σε πρωτάθλημα! (video)

Η Άρσεναλ θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ με μοναδικό σκοπό τη νίκη, αν θέλει να έχει ελπίδες για την κατάκτηση της Premier League. Βέβαια η ομάδα του Αρτέτα εκτός από τους «κόκκινους διαβόλους» θα πρέπει να παλέψει και με μία… παράδοση που κρατάει εδώ και 16 χρόνια.  

Η Μάντσεστερ Σίτι για μία ακόμη χρονιά, δείχνει πως είναι το απόλυτο αφεντικό στην Premier League. Οι «πολίτες» πηγαίνουν «τρένο» για το 10ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνει δύο νίκες, στους δύο εναπομείναντες αγώνες, για να φορέσουν και πάλι οι ποδοσφαιριστές της, χρυσό μετάλλιο στους λαιμούς τους.

Η μοναδική ομάδα που θα προσπαθήσει να «σπάσει» την αυτοκυριαρχία της Σίτι, είναι η Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» πρέπει να κάνουν το 2/2 και ταυτόχρονα να ελπίζουν σε ένα «στραβοπάτημα» του Γκουαρντιόλα, ώστε το τρόπαιο της Premier League, να επιστρέψει στην κόκκινη μεριά του Λονδίνου, μετά από δύο δεκαετίες.

Όλα αυτά όμως θα πρέπει να μείνουν λίγο πίσω, καθώς τίποτα δεν θα έχει σημασία αν την Κυριακή (12/05) η Άρσεναλ δεν φύγει με το «διπλό» από το Ολντ Τράφορντ. Μία υπόθεση διόλου εύκολη, με την προϊστορία να είναι συντριπτικά εναντίον της.  

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βρίσκεται σταθερά σε μία μέτρια έως και απογοητευτική αγωνιστική κατάσταση, όμως καταφέρνει ακόμη και έτσι να βρίσκει τα… κουμπιά των Λονδρέζων.  

Εδώ και 16 ολόκληρα χρόνια η Άρσεναλ έχει καταφέρει να νικήσει εκτός έδρας τους «κόκκινους διαβόλους», μόλις μία και μοναδική φορά. Βέβαια, ακόμη και αυτή η επικράτηση, ήταν το 2020 (01/11, 0-1), στην περίοδο της πανδημίας, τότε που οι ποδοσφαιρική αγώνες γινόντουσαν μπροστά από κενά καθίσματα.

Οι φίλοι της Γιουνάιτεντ έχουν να φύγουν από το «Θέατρο των Ονείρων» με σκυφτό το… κεφάλι από το μακρινό 2006 και το γκολ του Αντεμπαγιόρ (17/09, 0-1).

Όλα τα υπόλοιπα ενδιάμεσα παιχνίδια γέρνουν σχεδόν πάντοτε από την μεριά των γηπεδούχων, με 10 νίκες και πέντε ισοπαλίες, ενώ τα συνολικά γκολ φτάνουν το εξωφρενικό νούμερο 32-17.

Μέσα σε αυτά τα αποτελέσματα, σαφώς ξεχωρίζει η μυθική εμφάνιση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2011, τότε που «έκαψε» ολοσχερώς την αντίσταση της Άρσεναλ και την διέλυσε με το «μυθικό», μέχρι και σήμερα, σκορ 8-2 (28/08).

Ο Αρτέτα έχει καταφέρει να δημιουργήσει φέτος, ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο που, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να κατακτήσει και την κορυφή της Αγγλίας. Πρώτα όμως πρέπει να διώξει έναν κακό «δαίμονα» από πάνω της. Το Ολντ Τράφορντ.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0