Football Talk

Η μισή Stoiximan Super League δεν… φτάνει την Κ-19 της Μίλαν, ο Ολυμπιακός όμως την «συνέτριψε»! (video)

Η μισή Stoiximan Super League δεν… φτάνει την Κ-19 της Μίλαν, ο Ολυμπιακός όμως την «συνέτριψε»! (video)

Συνεχίζει να μονοπωλεί στην επικαιρότητα το ιστορικό επίτευγμα της Κ-19 του Ολυμπιακού και δικαίως. Δεν κερδίζει ελληνική ομάδα, κάθε χρόνο ευρωπαϊκό τίτλο άλλωστε. Πόσο μάλλον όταν το καταφέρνει απέναντι στη Μίλαν, μία ομάδα που την χρηματιστηριακή της αξία θα την… ζήλευαν τα περισσότερα κλαμπ της Stoiximan Super League.

Η ιστορική σημασία, πίσω από το ανεπανάληπτο επίτευγμα της Κ-19 του Ολυμπιακού, είναι ήδη γνωστή. Το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου ανήκει στα «πιτσιρίκια» του Πειραιά και αυτό από μόνο του είναι αρκετό, ώστε τα ονόματα των παιδιών να μην ξεχαστούν ποτέ. Είτε καταφέρουν να πραγματοποιήσουν μία μεγαλειώδης καριέρα, είτε όχι. Μικρή σημασία έχει.  

6199172.jpg

Επειδή όμως το Youth League, μπήκε πρόσφατα στη ζωή μας, πολλοί δεν έχουν αντιληφθεί τα μεγέθη των ομάδων που έπρεπε να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός. Και από πλευράς ποιότητας, αλλά και από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας.

Στον μεγάλο τελικό, τα παιδιά του Συλαϊδόπουλου, «έκαψαν» ολοσχερώς την έτερη φιναλίστ της διοργάνωσης, Μίλαν, την οποία και έβγαλαν «knock out» με τρία γρήγορα «χτυπήματα» σε ένα 6λεπτο, του δευτέρου ημιχρόνου.

Αυτό όμως που γιγαντώνει ακόμη περισσότερο την κατάκτηση του τροπαίου, είναι το οικονομικό μέγεθος το οποίο είναι η Κ-19 της Μίλαν.

Η χρηματιστηριακή αξία της ομάδας νέων των «ροσονέρι», ξεπερνάει τα 21 εκατομμύρια ευρώ, με το μεγάλο αστέρι της ομάδα, Καμάρντα, να καλύπτει τα 10 εξ αυτών. Και αν αυτό δεν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση σε κάποιους, αξίζει να ρίξει μία ματιά στην Stoiximan Super League. Εξαιρώντας τις ισχυρές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, δηλαδή το Big – 5, καμία ομάδα δεν ξεπερνάει τα 20 εκατομμύρια. Ο Ατρόμητος βρίσκεται πιο κοντά, με συνολική αξία στα 16,5 εκατ. ευρώ, ενώ η τελευταία ομάδα των Play Offs, Λαμία, αξίζει μόλις 7,7 εκατ.

6187387.jpg

Με λίγα λόγια η Κ-19 της Μίλαν είναι περίπου 5 εκατ. πάνω από τον σύλλογο του Περιστερίου και 13 από την 6η κατά σειρά ομάδα, του ελληνικού πρωταθλήματος.

Όσον αφορά την χρηματιστηριακή αξία του Ολυμπιακού, αυτή κυμαίνεται μόλις στα 1,1 εκατ. ευρώ. Δηλαδή 21 φορές κάτω από τους αντιπάλους που… συνέτριψαν.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0