Football Talk

Ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά και στο «πάνθεον» της UEFA για το 2023/2024!

Ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά και στο «πάνθεον» της UEFA για το 2023/2024!

Το «ψηφιδωτό» των ημιτελικών στις τρεις διοργανώσεις των UEFA συμπληρώθηκε με την Ελλάδα να έχει εκπρόσωπο για πρώτη φορά, έπειτα από 28 χρόνια! Από τρεις εκπροσώπους Ιταλοί και Γερμανοί που «σφραγίζουν» από ένα έξτρα (5o) εισιτήριο για το νέο Champions League! Με μοναδική εκπρόσωπο την Άστον Βίλα παρέμειναν οι Άγγλοι.

Οι διοργανώσεις της UEFA έχουν μπει στη τελική τους ευθεία, με τα «βλέμματα» ασφαλώς να είναι στραμμένα στο Champions League, εκεί όπου Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Παρί Σεν Ζερμέν και Μπορούσια Ντόρτμουντ αναμένεται να αναμετρηθούν για τις θέσεις του μεγάλου τελικού στο Γουέμπλεϊ.

Όμως, μεγάλο ενδιαφέρον υφίσταται και για την εξέλιξη του Europa League, με τους ποδοσφαιρόφιλους να παρατηρούν με θαυμασμό την πορεία της ομάδας του Τσάμπι Αλόνσο προς τον τελικό. Επόμενο εμπόδιο, η μεταμορφωμένη, υπό τις οδηγίες του Ντανιέλε Ντε Ρόσι, Ρόμα. Μαρσέιγ και Αταλάντα θα παλέψουν επίσης για το έτερο διαβατήριο που θα στείλει τη μία εκ των δύο στον τελικό του Μαΐου στην Ιρλανδία.

Πραγματικά, λίγοι θα περίμεναν πως θα έφτανε σχεδόν Μάιος και πως στο Europa Conference League θα υπήρχε ελληνική ομάδα στα ημιτελικά. Ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ και του Τζολάκη, βρίσκεται εκεί και συνεχίζει να ονειρεύεται με αρκετό πλέον ρεαλισμό μία θέση στον μεγάλο τελικό, που πρόκειται να διεξαχθεί στην OPAP Arena.



Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να «εκπαραθυρώσει» το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, την Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι, η οποία αποτελεί και την έσχατη εκπρόσωπο των Άγγλων στις διοργανώσεις της UEFA. Η περσινή φιναλίστ Φιορεντίνα και η Μπριζ θα μονομαχήσουν για το δεύτερο εισιτήριο του μεγάλου τελικού, που εμφανίζει έντονο, πολύ έντονο πια ελληνικό ενδιαφέρον.



Με αυτό το τρόπο στις 12 ομάδες που αναμένεται να εμπλακούν στην τελική μάχη, υπάρχουν εκπρόσωποι από επτά χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Για την ιστορία και με βάση τη βαθμολογία της UEFA, την «κούρσα» για την εξασφάλιση των δύο μπόνους εισιτηρίων για το νέο Champions League, έχει κερδίσει σχεδόν μετά βεβαιότητας η Ιταλία, ενώ το δεύτερο δείχνει πως πηγαίνει στη Γερμανία. Πιο συγκεκριμένα:

 


Υπάρχει ένα όχι και τόσο ακραίο (πλέον) σενάριο που θέλει τους Ιταλούς να έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν ακόμη και έξι ομάδες στο Champions League. Πως μπορεί να γίνει αυτό;

Στη περίπτωση που είτε η Ρόμα, είτε η Αταλάντα κατακτήσουν το Europa League, τερματίζοντας μέσα στην πρώτη πεντάδα της Serie A.




Ιταλία
3 (Ρόμα, Αταλάντα, Φιορεντίνα)

Γερμανία 3 (Μπάγερν Μονάχου, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μπάγερ Λεβερκούζεν)

Γαλλία 2 (Παρί, Μαρσέιγ)

Ισπανία 1 (Ρεάλ Μαδρίτης)

ΕΛΛΑΔΑ 1 (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

Αγγλία 1 (Άστον Βίλα)

Βέλγιο 1 (Κλαμπ Μπριζ)

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0