Football Talk

Τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού έγιναν… άντρες, «λύγισαν» στα πέναλτι τη Ναντ και πάνε φουλ για Ευρωπαϊκό τίτλο!

Τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού έγιναν… άντρες, «λύγισαν» στα πέναλτι τη Ναντ και πάνε φουλ για Ευρωπαϊκό τίτλο!

Ο Σίνα… ντύθηκε Τζολάκης και έστειλε τον Ολυμπιακό στον τελικό του Youth League. Φαίνεται πως η ιστορική πρόκριση της αντρικής ομάδας στην Τουρκία, έδωσε έμπνευση στα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια που υπέταξαν τη Ναντ στην… ρωσική ρουλέτα (0-0, πεν. 3-1).

Τα όνειρα των παιδιών του Ολυμπιακού δεν σταματούν εδώ. Η «ερυθρόλευκη» Κ-19 δεν… φρέναρε ούτε απέναντι στη Ναντ και πέραν το πρώτο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Youth League (0-0, πεν. 3-1).

Μετά το έπος της αντρικής ομάδας, στην Κωνσταντινούπολη, ήρθε και η ομάδα νέων για να κάνει κάτι αντίστοιχο. Σε ένα 0-0, το οποίο όμως ήταν γεμάτο φάσεις, κανένας από τους δύο δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με την αναμέτρηση να κρίνεται στα πέναλτι (δεν υπάρχει στο Youth League το έξτρα 30λεπτο της παράτασης). Εκεί ο Σίνα με μία απόκρουση και σε συνδυασμό με ακόμη δύο άστοχες εκτελέσεις των Γάλλων η ιστορία γράφτηκε και ο Ολυμπιακός πάει να γίνει πρωταθλητής Ευρώπης.

Η πρώτη σπουδαία ευκαιρία της αναμέτρησης ανήκει στους Γάλλους και τον Μαφουμπί. Στο 22ο λεπτό ο επιθετικός της Ναντ βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Σίνα να πραγματοποιεί μία καταπληκτική απόκρουση. Ο επόπτης όμως σήκωσε στο τέλος το σημαίακι, κατοχυρώνοντας την φάση ως οφσάιντ, αν και στο ριπλέι φάνηκε πως ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων καλυπτόταν.

Κοντά στο γκολ έφτασαν οι «ερυθρόλευκοι» χάρη στο… βαρύ πυροβολικό της ομάδας. Ο Κωστούλας πήρε την εξαιρετική κάθετη του Παπακανέλλου, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Μαμπόν στο 34ο λεπτό.

Μετά από εκτέλεση φάουλ της Ναντ, ο Ντιγκάρ βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, και με τον Σίνα εξουδετερωμένο, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, στο 38ο λεπτό.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν το πολυπόθητο γκολ, με τον Μπάμπη Κωστούλα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Με γυριστό σουτ, ο νεαρός φορ των Πειραιωτών νίκησε τον αντίπαλο κίπερ και ξέσπασε σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Όμως για κακή του τύχη ο έτερος Κωστούλας της ομάδας, Κώστας, είχε βρει την μπάλα με το χέρι και το γκολ ακυρώθηκε.

Σε μία υποδειγματική αντεπίθεση στης Ναντ στο 50ο λεπτό ο Γκιρασί βρέθηκε σε θέση βολής, με τον Σίνα να αντιδράει υποδειγματικά.

Οι Γάλλοι συνεχίζουν να πιέζουν, με τον Σίνα όμως να στέκεται στο… ύψος του. Στο 56ο λεπτό ο Μαφουμπί νικήθηκε από τον κίπερ του Ολυμπιακού σε τετ-α-τετ, ενώ ο Σίνα δήλωσε «παρών» και στο δυνατό σουτ που ακολούθησε.

Στο 68ο λεπτό ο Μουζακίτης προσπάθησε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Το σουτ δεν ήταν καλό όμως ο Μαμπό δεν μπλόκαρε σωστά, με τον Παπακανέλλο να ωφελείται, χωρίς όμως να βρίσκει από κοντά τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός απείλησε και πάλι στο 83’. Μετά από μία «αναμπουμπούλα» στην περιοχή τον Γάλλων, ο Πρεκατές με γυριστό δεν κατάφερε να βρει εστία.

Η διαδικασία των πέναλτι:

0-0 Άστοχος ο Τουξ
0-0 Ο Μαμπό αποκρούει την εκτέλεση του Μουζακίτη
0-0 Ο Σίνα αποκρούει την εκτέλεση του Ακαπέντιε
1-0 Ο Μπακούλας ευστοχεί
1-1 Ο Τουρέ ευστοχεί
2-1 Ο Κωστούλας ευστοχεί
2-1 Ο Λερόξ πετυχαίνει το δοκάρι
3-1 Ο Λιατσικούρας ευστοχεί



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Σ. Συλαϊδόπουλος): Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές, Κουτσογούλας, Μπάκουλας, Μουζακίτης, Αλαφάκης, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης, Χ. Κωστούλας

Ναντ (Σ. Μοριού): Μαμπό, Ακαπαντιέ, Ντιγκάρ, Μουαμπά, Γκοτιέ, Γκόμες, Λερού, Ενζιτά, Ασουμανί, Γκιρασί, Μαφουμπί

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0