Football Talk

Ερυθρόλευκη… βροχή τα γκολ: «Highscore» παραγωγικότητας για τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη! (video)

Ερυθρόλευκη… βροχή τα γκολ: «Highscore» παραγωγικότητας για τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη! (video)

Ο Ολυμπιακός τη φετινή χρονιά, παρά τα πολυάριθμα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει, σκοράρει κατά ριπάς, «διαλύοντας» το προσωπικό του ευρωπαϊκό ρεκόρ!

Με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να αποτελεί τον τρίτο κατά σειρά προπονητή που έχει αναλάβει τον πάγκο του Ολυμπιακού, τη φετινή σεζόν, είναι εύκολο να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε, το πόσο αλλοπρόσαλλη είναι αυτή η «ερυθρόλευκη» σεζόν.

Οι Πειραιώτες είναι πλέον ή του ύψους ή του βάθους, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με τον Βάσκο όμως στο… τιμόνι, η ομάδα δείχνει πιο σοβαρή και συγκεντρωμένη στους στόχους της, που δεν είναι άλλοι, από το πρωτάθλημα και την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League.

6183422.jpg

Μπορεί η χρονιά να είναι ένα «roller coaster» συναισθημάτων για τους φίλους της ομάδας, όμως αν κάτι δεν έχει λείψει καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν, αυτό είναι τα ευρωπαϊκά γκολ.

Για την φάση των «8» του Conference, οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξένησαν τη Φενέρμπαχτσε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ένα εντυπωσιακό παιχνίδι από πλευράς Ολυμπιακού, με το σκορ στο 57ο λεπτό να έχει φτάσει έως και το 3-0. Μπορεί στο φινάλε οι Τούρκοι να έβγαλαν αντίδραση και να μείωσαν σε 3-2, αυτό όμως δεν μπορεί να «σβήσει» την εικόνα των Πειραιωτών στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Με αυτά τα τρία τέρματα, η παραγωγικότητα του Ολυμπιακού έχει χτυπήσει… κόκκινο, φτάνοντας τα συνολικά 31. Και ναι, αυτό το νούμερο είναι ρεκόρ για τους «ερυθρόλευκους» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σε 99 χρόνια ιστορίας οι Πειραιώτες δεν έχουν φτάσει ξανά σε τέτοια ταβάνια.

Μόλις δύο φορές έχουν καταφέρει να πλησιάσουν (σχετικά) κοντά στα νούμερα του σήμερα. Τη σεζόν 2018/19 σκόραρε 24 γκολ. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τις Λουκέρνη και Μπέρνλι στα προκριματικά του Europa League, στο οποίο και προκρίθηκε. Στους ομίλους αντιμετώπισε τις Ντουντελάνζ, Μίλαν, Μπέτις και αφού κατάφερε να περάσει στη φάση των «32», αποκλείστηκε από τη Ντιναμό Κιέβου.

Την αμέσως επόμενη σεζόν, πέτυχε τον ίδιο ακριβώς αριθμό τερμάτων, 24. Μετά από τρεις διαδοχικές προκρίσεις επί των Βικτώρια Πλζεν, Μπασακσεχίρ και Κρασνοντάρ, κληρώθηκε στον όμιλο «φωτιά» του Champions League, με Μπάγερν Μονάχου, Τότεναμ και Ερυθρό Αστέρα. Καταλαμβάνοντας την 3η θέση αντιμετώπισε την Άρσεναλ στην φάση των «32» του Europa League και μετά την ιστορική πρόκριση στο Λονδίνο, το «όνειρο» σταμάτησε πάνω στη Γουλβς.

Φέτος έχει ήδη πετύχει επτά γκολ παραπάνω από εκείνες τις δύο χρονιές και ακόμη έχει να δώσει τη ρεβάνς στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Και με λίγη τύχη το ευρωπαϊκό του ταξίδι δεν θα σταματήσει εκεί. Άλλωστε, αυτός έχει το πάνω χέρι.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0