Football Talk

«Πέντε μήνες με Τερίμ, αρκούσαν»: Μπερνάρ, ο πιο παραγωγικός Βραζιλιάνος στην ιστορία του Παναθηναϊκού! (video)

«Πέντε μήνες με Τερίμ, αρκούσαν»: Μπερνάρ, ο πιο παραγωγικός Βραζιλιάνος στην ιστορία του Παναθηναϊκού! (video)
Ο Φατίχ Τερίμ αναγέννησε τον Μπερνάρ και ο 31χρονος μετατράπηκε μέσα σε περίπου πέντε μήνες, ως ένας από τους κορυφαίους Βραζιλιάνους, στην ιστορία του Παναθηναϊκού!

Ο Μπερνάρ ήταν αυτός που πήρε από το... χέρι τον Παναθηναϊκό και τον οδήγησε στην ανατροπή και στη νίκη επί της Λαμίας (14/04, 3-1), σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League.

Με δύο γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός... έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ, ενώ γνώρισε και την απόλυτη αποθέωση από το κοινό που βρέθηκε στο Απόστολος Νικολαΐδης.

Τι κι αν μετά το τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από το «τριφύλλι», καθώς έχει συμφωνήσει με την Ατλέτικο Μινέιρο; Ο 31χρονος δεν... επηρεάζεται και πραγματοποιεί την μία καλή εμφάνιση μετά την άλλη, δίνοντας σημαντικές λύσεις στην ομάδα του, στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν.

Με την «ντοπιέτα» απέναντι στην ομάδα από τη Φθιώτιδα, ο Μπερνάρ έφτασε τα 10 γκολ, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, την ίδια στιγμή, που μετρά και άλλες τόσες ασίστ!

Ο άλλοτε παίκτης της Σαχτάρ και της Έβερτον διανύει μία από τις καλύτερες χρονιές στην καριέρα του και ένα μεγάλο ποσοστό από την αναγέννηση του, το οφείλει στον Φατίχ Τερίμ.

Μέσα σε πέντε μήνες, ο Μπερνάρ... απελευθερώθηκε πλήρως και με τον Τούρκο τεχνικό στον πάγκο, μέτρησε 6 γκολ και 7 ασίστ, ενώ έγινε και ο πιο παραγωγικός Βραζιλιάνος στην ιστορία του Παναθηναϊκού!

Συνολικά, με την «πράσινη» φανέλα, ο Μπερνάρ έχει συμμετοχή σε 27 τέρματα (12 γκολ - 15 ασίστ) και ξεχωρίζει ανάμεσα στους 23 ποδοσφαιριστές από τη «Χώρα του Καφέ», που έχουν αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό.

Βραζιλιάνος που να πλησιάζει τους αριθμούς του Μπερνάρ στο «τριφύλλι», είναι μονάχα ο Κλέιτον, ο οποίος στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στους «πράσινους» είχε 15 γκολ και 9 ασίστ (συνολικά είχε συμμετοχή σε 24 τέρματα).

Παράλληλα, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως η Βραζιλία είναι η... αγαπημένη χώρα του Παναθηναϊκού, όσον αφορά στους παίκτες που επιλέγει διαχρονικά το «τριφύλλι» να αγοράζει, αφού από εκεί προέρχονται οι περισσότεροι ξένοι ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στην ελληνική ομάδα.

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και σπουδαία ονόματα, όπως αυτό του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο άλλοτε αρχηγός της «Σελεσάο» παρέμεινε για τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό, διάστημα στο οποίο βρήκε δίχτυα 6 φορές και μοίρασε, άλλες 8 τελικές πάσες.

Όπως προαναφέρθηκε, ο Μπερνάρ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο παραγωγικούς Βραζιλιάνους του Παναθηναϊκού, με τον 31χρονο να αφήνει πίσω του συμπατριώτες του που είχαν έρθει στην Ελλάδα με υψηλές προσδοκίες.

Και όλα αυτά, ενώ για περίπου ενάμιση χρόνο, ο Μπερνάρ δεν είχε δείξει ακόμη το... πραγματικό του πρόσωπο και είχε γεμίσει με αμφιβολίες, τόσο τον κόσμο, όσο και τους ανθρώπους του συλλόγου.

Ενδεχομένως, η αλλαγή της εικόνας του μεσοεπιθετικού του Παναθηναϊκού να έχει εξήγηση. Επί ημερών Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Μπερνάρ χρησιμοποιούνταν αρκετά μακριά από την περιοχή και είχε κατά κύριο λόγο δημιουργικά καθήκοντα.

Πλέον, με τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο, αυτό έχει αλλάξει, καθώς ο Βραζιλιάνος βρίσκεται πολύ κοντά στην περιοχή και με αυτό τον τρόπο, έχει τη δυνατότητα να γίνεται πιο απειλητικός για τις αντίπαλες άμυνες, αλλά και να τους δημιουργεί «πονοκεφάλους».  

Αυτή η απλή διαφοροποίηση στον τρόπο που χρησιμοποιείται ο ποδοσφαιριστής από το Μπέλο Οριζόντε, έχει αποδειχθεί ευεργετική για τον ίδιο, που έχει κατορθώσει μέσα σε περίπου πέντε μήνες να γίνει ο πιο παραγωγικός Βραζιλιάνος που είχε ποτέ ο Παναθηναϊκός.  

Γιώργος Καπουκάκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0