Football Talk

Παναθηναϊκός: Ένα νέο χαρακτηριστικό «αναδύθηκε» στα Play Offs και μπορεί να του… χαρίσει τον τίτλο (video)

Παναθηναϊκός: Ένα νέο χαρακτηριστικό «αναδύθηκε» στα Play Offs και μπορεί να του… χαρίσει τον τίτλο (video)

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε, αλλά κατάφερε να πάρει το παιχνίδι απέναντι στη Λαμία (14/04, 3-1), με έναν τρόπο που στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος «αγνοούταν», όμως πλέον στα Play Offs, του έχει γίνει… συνήθεια.  

Η «κλεψύδρα» της φετινής Stoiximan Super League σιγά σιγά αδειάζει και οι ομάδες πατάνε για μία τελευταία φορά το… γκάζι, με σκοπό να τερματίσουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Αυτό ακριβώς κάνει και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μπήκε στα Play Offs, με την πλάτη στον… τοίχο, μετά τις μαζεμένες «γκέλες» από Λαμία (17/ 02, 2-2), Κηφισιά (25/02, 1-1) και ΟΦΗ (03/03, 2-2).


Πολλοί ίσως να τον είχαν ξεγράψει, όμως δείχνει πως έχει το απαραίτητο «μέταλλο» ως ομάδα, για να διεκδικήσει μέχρι τέλους, τον τίτλο του πρωταθλητή.

Με το ξεκίνημα του «μίνι» πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός άρχισε μία «παράδοση» που δεν μας είχε… συνηθίσει ολόκληρη την σεζόν. Οι «πράσινοι» στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, δεν είχαν πραγματοποιήσει ούτε μία ανατροπή. Πλέον η ιστορία είναι εντελώς διαφορετική, καθώς μετά και την 5η αγωνιστική των Play Offs έχει ήδη τρεις.

Το «τριφύλλι» φιλοξένησε στη Λεωφόρο την αξιόμαχη Λαμία. Οι Φθιωτείς μπορεί να μην έχουν καταφέρει να μαζέψουν ούτε βαθμό στα τελευταία τους πέντε παιχνίδια, όμως παλεύουν με την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι και απέναντι στον Παναθηναϊκό βρήκαν τον τρόπο και προηγήθηκαν στο 14ο λεπτό με τον Σλίβκα. Βέβαια η χαρά τους δεν κράτησε πολύ, διότι ο Τσέριν στο 18’ ισοφάρισε, μέχρι ο Μπερνάρ να πάρει το… όπλο του και να καθαρίσει το παιχνίδι με δύο προσωπικά τέρματα (60’, 87’).

Η «ιστορία» αυτή ξεκίνησε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, στην πρεμιέρα των Play Offs απέναντι στον Ολυμπιακό. Εκεί οι «πράσινοι» μπορεί να έμειναν πίσω στο σκορ, έβγαλαν όμως αντίδραση και το ελληνικό δίδυμο Μπακασέτας – Ιωαννίδης έφερε τα πάνω κάτω, για ένα εντυπωσιακό «διπλό» (10/03, 1-3). Το ίδιο συνέβη και απέναντι στην ΑΕΚ, εντός έδρας αυτή τη φορά. Οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν τον τρόπο να προηγηθούν, όμως χάρη στο «σόου» του Φώτη Ιωαννίδη, η Ένωση γνώρισε την πρώτη της φετινή ήττα σε ντέρμπι (03/04, 2-1).

Με τις αλλαγές στον βαθμολογικό πίνακα να είναι ασταμάτητες, κάθε κερδισμένος βαθμός μετράει. Το ότι ο Παναθηναϊκός παλεύει μέχρι τέλους και καταφέρνει να «αναποδογυρίζει» τα παιχνίδια είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να κρίνει μέχρι και τον τίτλο, όμως δύσκολα θα μπορέσει να τερματίσει στην πρώτη θέση, αν συνεχίσει να δέχεται σταθερά πρώτος γκολ στις αναμετρήσεις του, όσο «ψυχωμένα» και αν παίζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όπως συνέβη και με τον ΠΑΟΚ, όπου η ανατροπή εν τέλει δεν ήρθε ποτέ (31/03, 2-3).

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0